LinkedIn, Microsoft tarafından 26 milyar dolara satın alınmasından bu yana yaptığı en önemli yeniliği devreye aldı. LinkedIn Salary servisini açan profesyonel ağ, üyelerinin maaş bilgilerini girip, küresel maaş analizlerine erişmesini sağlıyor.
LinkedIn Salary'yi bugün devreye alan LinkedIn, Glassdoor vb. girişimlerin en popüler özelliklerinden birini aslında biraz da geç de olsa platformuna uyarlamış oldu. Özellik, LinkedIn'in tüm üyeleri için öncelikle, bir küresel maaş analiz servisi olarak çalışıyor. Belirli bir bölgede, belirli bir işi yapan profesyonellerin maaş aralıklarını hızlıca görüntüleyebiliyorsunuz portal üzerinden. LinkedIn bunu, kullanıcıların profesyonel ağla paylaştığı maaş bilgilerini kullanarak yapıyor ve size gösterdiği maaş aralıklarında kaç kullanıcıya ait bilgiyi kullandığını da not ediyor. LinkedIn kullanıcıların maaşlarını anonim olarak sakladığını iddia ediyor. Yani girdiğiniz maaş bilgileri tamamen gizli tutuluyor.
LinkedIn Salary servisinin tüm özellikleri Premium üyelere açık ancak eğer ücretsiz kullanıcıysanız, özellikleri kullanmak için maaş bilginizi LinkedIn ile paylaşmanız isteniyor. Bu durumda bulduğunuz maaş aralığı sonuçlarını, deneyim yılı, konum ve eğitim seviyesi gibi parametrelere göre derinlemesine analiz edebiliyorsunuz. LinkedIn'ın Salary servisi bu özelliğiyle Glassdoor, Monster ve diğer rakiplerinden ayrışıyor. Zira bu platformlarda maaş aralıklarının benzer işleri yapan profesyoneller için neden farklılaştığını göremiyorsunuz.
LinkedIn Salary portali ABD, Birleşik Krallık ve Kanada'daki bir milyon kullanıcının maaş bilgilerini halihazırda kullanıyor. Bugün yalnızca bu üç ülkede maaş bilgilerini gösteren portalin 2017'de dünya geneline açılması planlanıyor.