Proline Ventures, Türkiye'de akıllı şehir girişimlerine yatırım yapacak

Proline Ventures, Türkiye'de akıllı şehir girişimlerine yatırım yapacak

Türkiye merkezli, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya odaklı Proline, bugüne kadar, özellikle kamu sektöründe kimlik doğrulama sistemleriyle adını duyursa da akıllı şehir projeleri ihraç eden bir teknoloji şirketi. Bu alandaki deneyimini yeni girişimlere aktarmak isteyen şirket, Proline Ventures adında bir "girişim platformu" kurdu. Türkiye'deki akıllı şehir girişimlere yatırım yapacağını duyuran Proline Ventures, bu yıl üç girişimi desteklemeyi planlıyor.

Seçilen girişimlere 1,5 ila 3 milyon TL arasında katma değer sağlayacak

Proline Ventures, Türkiye'de belirli bir dikeye odaklanan girişim sermayelerinden biri ve aynı zamanda kurumsal bir kaynaktan gelmesiyle önemli bir boşluğu adresliyor. Girişimlere finansal destek yanında  ‘Strateji ve İş Geliştirme’, ‘Ar-Ge ve Ürün Yönetimi’, ‘Pazarlama ve Satış’ destekleri sağlamayı planlayan Proline Ventures, Türkiye'de  üniversiteler, teknoloji transfer ofisleri, yatırımcı ağları, kuluçka merkezleri ve hızlandırma programları ile yakın işbirlikleri yapmayı planlarken aynı zamanda yurtdışı iş birlikleri de gerçekleştirecek.

screen-shot-2016-11-01-at-13-22-04

Proline İcra Kurulu Başkanı Mehmet Doğanyiğit açıklamasında, destekleyecekleri akıllı şehir girişimlerde ağırlıklı olarak donanım ve yazılımın entegre olduğu ürünleri takip ettiklerini söylüyor. Startuplara yatırım sürecinin başlangıcında 50 bin TL'ye kadar tohum yatırımı yapacak olan Proline Ventures, Proline’ın geniş satış ağını startupların kullanımına açarak, Türkiye pazarının yanında Orta Doğu, Kuzey Afrika, Asya ve Avrupa’da satış desteği de verecek. "Bunun dışında yurtdışı iş geliştirme fırsatları ile ABD, İsviçre, Almanya gibi yüksek inovasyon gücüne sahip ülkelerde de startuplara iş birliği fırsatları sunacağız. Bu şekilde startuplara yaklaşık 1,5 ile 3 milyon TL arasında katma değer sağlayacağız" diyor Doğanyiğit.

Finansal destek önceliğinden çok değer yaratmaya odaklandığını vurgulayan Proline Ventures, 2016 yılı sonuna kadar Türkiye'de üç akıllı şehir girişimine yatırım yapacak. Detaylı bilgi için Proline Ventures kurumsal sayfasını ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Proline bugüne kadar Türkiye’de çeşitli akıllı şehir güvenlik projelerinde yer amıştı. T.C. e-Pasaport projesini hayata geçiren ve e-Kimlik pilot projesinde yer alan Proline, Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi’nde kullanılmak üzere BioPOS cihazını geliştirmişti. İstanbul Genel Merkezi ve Ankara Bölge Müdürlüğü ile Türkiye’de, Katar ofisi vasıtasıyla da Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde faaliyet gösteren Proline, Pakistan ofisleri üzerinden de Asya pazarında faaliyetlerini yürütüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.