MENA bölgesinde bilgi güvenliği harcamaları 2016 sonunda 1,3 milyar doları bulacak

MENA bölgesinde bilgi güvenliği harcamaları 2016 sonunda 1,3 milyar doları bulacak

Küresel çaplı siber saldırılar ve dijital ekonominin hızlı büyümesi siber güvenlik harcama bütçelerini genişletiyor. Gartner'ın yeni raporuna göre MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesinde bilgi güvenliği ve teknolojileri harcamaları 1,3 milyar dolara ulaşacak.

Uluslararası araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner'ın paylaştığı rakamlara göre bu dikeydeki harcamalar 2015'e göre yüzde 8 artış gösterecek. 2019 yılında büyük çaplı işletmelerin yüzde 30'u güvenlik danışmanlığı hizmetlerini artıracak. Zira dijital dönüşüm bu şirketlerin de kaderi olacak.

IoT cihazlarındaki açıklara dikkat!

Bildiğiniz gibi geçen hafta IoT tabanlı büyük bir DDOS saldırısı ABD'li teknoloji şirketlerini etkilemişti ve Gartner bu alandaki güvenlik yatırımlarının halen oldukça küçük olduğunu gösteriyor. 2018'de IoT ve mobil güvenlik harcamalarının tüketici güvenliği yazılımlarının sadece yüzde 5'ini oluşturacağını paylaşıyor. Hal böyle olunca Garner'ın öngürüsüne göre 2018 sonunda IoT cihaz üreticilerinin yüzde 50'si zayıf kimlik doğrulama uygulamalarından kaynaklanan tehlikeleri tespit edemeyecek. Keza saldırıların yüzde 99,9'unun en az bir yıldır bilinen ürün açıkları üzerinden geleceği de aktarılıyor.

Gartner analistleri durumun hassasiyeti dikkat çekerken MENA bölgeside dünyanın en gelişmiş ve en sık rastlanan saldırılara maruz kaldığını da hatırlatıyor. Kurumların bulut ve sanal bilişim sistemlerine geçerek savunma gücünü artırmalarını da tavsiye ediyor.

Hatırlatmak gerekirse Gartner, 2016 sonunda aynı dikeyde küresel harcamaların yüzde 7,9 büyüme göstereceğini ve harcamaların 81,6 milyara ulaşacağını paylaşmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.