IKEA alışverişlerinizi artık mobilden yapabilirsiniz

IKEA alışverişlerinizi artık mobilden yapabilirsiniz

IKEA e-ticaret mağazasıyla Türkiye'deki online müşterilerine yaklaşık dört yıldır hizmet veriyor. Son dönemde e-ticaretin mobil öncelikli hale gelmesi ise IKEA'nın dev mağazasının cebinize getirmesini sağladı. Türkiye'ye özel IKEA Mobil uygulamasını iOS ve Android için yayınlayan IKEA müşterilerine, mağaza alışverişlerini planlama ve doğrudan uygulama üzerinden alışveriş yapma imkanı sunuyor.

IKEA, yeni mobil ticaret uygulaması için  e-ticaret sitesinde olduğu gibi, İstanbul merkezli MagiClick ile birlikte çalışmış. IKEA alışverişleri için mağazaya gitme zorunluluğunu ortadan kaldıran uygulama aynı zamanda alışverişlerinize yardımcı olmak üzere tasarlanmış. E-ticaret mağazasını mobile uyarlayan uygulama ile, online satışta olan ürünleri doğrudan satın alabiliyor ya da mağazadan almanız gereken ürünleri, IKEA mağazasına gitmeden seçerek, bu ürünleri mağaza içindeki konumlarıyla birlikte listeleyebiliyorsunuz. Bu sayede alışverişte zaman kaybetmenizi engelleyen uygulama, stokta olmayan ürünler mağazaya geldiğinde size bildirim gönderebiliyor.

ikea-mobil

Yaptığınız alışverişlerin kargo durumunu uygulama içinde takip edebiliyor ve barkod okuma özelliği sayesinde ürünlerle ilgili doğrudan detaylı bilgi alabiliyor, isterseniz bunları anında listelerinize ekleyebiliyorsunuz.

IKEA e-ticarette hedef büyüttü

IKEA geçtiğimiz yıl sonunda e-ticarete ağırlık verme hedefini açıklamıştı. IKEA CEO'su Peter Agnefjaell, Ağustos 2015'te sona eren bir yılda e-ticaret satış hacminin ilk kez 1 milyar doları geçtiğini ve bunun tüm satışların yüzde 3'ünü oluşturduğunu açıklamıştı. IKEA'nın hedefi, 2020 yılına kadar e-ticaret gelirlerini, şirketin tüm gelirlerinin yüzde 10'unun oluşturacak seviyeye getirmek. Mobilin bu hedefte gittikçe daha önemli bir rol oynayacağını tahmin etmek zor değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.