Unreasonable Labs Istanbul'a seçilen 7 yenilikçi sosyal girişim açıklandı

Unreasonable Labs Istanbul'a seçilen 7 yenilikçi sosyal girişim açıklandı

Sosyal etki odaklı paydaşları bir araya getiren Impact Hub Istanbul, Unreasonable Labs Türkiye programına katılmaya hak kazanan projeleri açıkladı. 1-5 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek programa 7 girişim katılacak.

Sosyal girişimcileri destekleme amacıyla kurulan Unreasonable Institute’un uluslararası bir insiyatifi olan Unreasonable Labs'ın Türkiye programı Impact Hub Istanbul öncülüğünde Amerikan Konsolosluğu’nun ana sponsorluğunda ve TABA-AmCham proje ortaklığıyla yürütülüyor. Programın mentor listesinde de Türkiye'nin önemli girişimcileri ve şirket yöneticileri yer alıyor.

Beş günlük yoğun bir program olan Unreasonable Labs, "girişimcinin başarısı, hızlı ve sürekli öğrenme kapasitesi ile ilişkilidir" prensibine inanıyor ve seçilen yedi girişime ürün ve/ya servislerini hedef kitleleri üzerinde hızlıca test etme ve geliştirme fırsatı sunuyor.

Unreseanoble Labs programından mezun olan girişimler işleyen bir finansal model, operasyon planı ve çeşitli ürün/iş modeli prototipleri üretmiş olacak ve uluslararası Unreasonable Institute ve Impact Hub ağlarının bir parçası olmaya hak kazanacak.

impact-hub-istanbul-2

Unreasonable Labs Türkiye 2016 Girişimleri

Aşağıda söz konusu 7 girişimin kısa tanıtımlarını bulabilir, program hakkında detaylı bilgi için Unreasonable Labs Türkiye sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Biz Evde Yokuz / Duygu Sar, Bilgehan Çelik

“Biz Evde Yokuz” insanlara deneyim odaklı bir hayat yaşama konusunda ilham vermeyi ve bu alanda kapasite geliştirmeyi hedefleyen içerik pazarlaması odaklı bir sosyal girişim. Herhangi bir toplumun daha sağlıklı ve birlik duygusu içinde olabilmesi için, o toplumu oluşturan bireylerin öznel başarı hikayelerini yaratmalarının önemine inanan Bilgehan ve Duygu, bu konuda kendi hikayeleri ile birer örnek olmak üzere çalışıyorlar.

Üretkeniz Biz / Melek Bar Elmas, Fatoş Somsa, Müge Akın Öztuncer

“Üretkeniz Biz” herhangi bir nedenle tam zamanlı çalışmayan ya da çalışmak istemeyen 30 yaş üstü yetişkinleri bir araya getiren bir sosyal girişim. Bünyesindeki bireylerin deneyimlerini birleştirerek mal ve hizmet üretimi ile bunların pazarlanmasına yönelik ihtiyaçlarını karşılayan bir kooperatif olarak faaliyet gösteriyor. Ortakları için sağlıklı ve sürdürülebilir yaşam alanları oluşturarak, bünyesindeki bireylerin sosyal, kültürel ve sağlık ihtiyaçlarını karşılarken, farklı ekonomik faaliyetlerden elde edilen gelir ile yeşil yaşam köyleri oluşturmayı hedefliyor.

Reflect / Egemen Filiz, Edipcan Yıldız, Ece Altunmaral

“Reflect” bireylerin moda tüketimi alışkanlıklarını insan hayatına ve çevreye fayda sağlayan bir platforma oturtma hedefi ile çalışan bir sosyal girişim. “Her satın alma bir onay vermedir. Siz neyi onaylıyorsunuz?” diyen Reflect, her bir kuruşun belli bir gücü olduğuna vurgu yapıyor. Bireylerin bu gücününden hareketle ve STK’lar ile temas halinde, sorumluluk sahibi ürünler yaratarak insanların alışveriş alışkanlıklarını daha iyi bir dünya yaratacak yönde şekillendirmeyi hayal ediyor.

Re-kreasyon / Murat Cenk Topuzyan

“Re-kreasyon” şehirde yaşayan nüfusu, hiç bir yere taşınmaya gerek olmadan yeşil ile buluşturarak hem çevre koşullarını iyileştirmeyi ve hem de şehirde daha sağlıklı bir yaşamı mümkün kılmayı hedefleyen bir sosyal girişim. Girişim, kurduğu platform ve sağladığı danışmanlık hizmetleri ile, halihazırda kullanımdışı olan dış cepheleri (ve hatta iç mekanları) yeşil yaşam alanlarına çevirmeyi hayal ediyor.

Play4world / Mustafa Memis Gülşah Kuzuoğlu, Doğukan Doğan, Kerime Eskiocak

“Play4world’’ hazırladığı mobil oyunlarla, az gelişmiş bölgelerdeki su, gıda, enerji, eğitim ve sağlık gibi çeşitli temel ihtiyaçlar konusunda farkındalık yaratmayı ve kaynak geliştirmeyi hedefleyen bir sosyal girişim.

Optimist / Süleyman Topdemir, Berk Görgülü

Sosyal girişim “Optimist” yapay zeka algoritmaları ile gerçek zamanlı veriye dayalı, sürekli öğrenen ve anlık olarak evrilebilen; bu yapısıyla okul ve şirketlerin servis araçları için en kısa/verimli rotaları geliştirebilen bir yazılım üzerinde çalışıyor.

Minorpreneurs / İlker Elal, Ezgi Ergene, Ahmet Yağız Aktaşlıoğlu, Serhat Bora

“Minorpreneurs” 7 ile 17 yaş arası çocukların özgüvenini yükseltmek ve üretkenliğini ortaya çıkarmak amacıyla, ellerinden tutarak gitmek istedikleri yolda emin adımlar atmalarını sağlamak amacıyla ilkokullarda, liselerde ve bireysel olarak girişimcilik eğitimleri veren bir sosyal girişim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.