Facebook Live Cadılar Bayramı için yeni 'maskeler' yayınladı

Facebook Live Cadılar Bayramı için yeni 'maskeler' yayınladı

Facebook yeni özelliği ile birlikte artık Facebook Live kullanıcılarına ‘maske’ takma seçeneği sunuyor. Maskeler aslında Facebook’un sürekli özendiği Snapchat’in filtrelerine çok benziyor ve şimdilik sadece kısa bir süre için Cadılar Bayramı temasıyla kullanıcıların karşısına çıkacak. Canlı yayın yapmaya başladıktan sonra kullanılabilecek temaya özel maskeler ile kötü kalpli kraliçe, balkabağı, cadı ya da kurukafa olarak izleyicilerinizin karşısına çıkabilirsiniz.

Facebook geçtiğimiz Mart ayında, tıpkı Snapchat’te olduğu gibi video ve fotoğraflara hareketli filtreler (animasyonlar) eklemeye yarayan MSQRD uygulamasını geliştiren Masquerade startup’ını satın almıştı. Temmuz ayında da kullanıcıların MSQRD içerisinden Facebook Live yayını yapmalarına izin vermeye başladı. Artık tamamen kendi uygulaması içerisine yerleştirdiği maskeler ile Facebook, Snapchat’e göre daha ciddi gözüken imajını biraz daha eğlenceli ve yaratıcı hale getirebilir. Özellikle canlı yayın yapmaya çekinen kullanıcılar, Facebook Live’da sunulan maskelerle yüzlerini gizleyerek daha rahat bir yayın ortamına kavuşacak.

Aynı zamanda yine Cadılar Bayramı temalı reaksiyon butonlarıyla cadı gibi gülerek, hayalet gibi şaşırabilir ya da Frankenstein gibi üzgün olup korkutucu bir balkabağı gibi kızabilirsiniz. Bu yeni özellikler şimdilik sadece ABD, İngiltere ve Yeni Zelanda’daki iOS kullanıcılarına geliyor; ancak, ilerleyen aylarda diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.