Türkiye'nin önde gelen girişim hızlandırma programlarından biri olan PİLOT'un 4. dönem mezunları düzenlenen demo day'de sahne aldı.
75 bin tl değerindeki nakit sermaye desteğini almaya hak kazanan 6 PİLOT girişimi; Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany’nin açılış konuşmasıyla başlayan demo day etkinliğinde girişimcilik ekosistemiyle buluşmuş oldu.
Hemen aşağıda PİLOT'un dördüncü dönem mezunları hakkındaki detayları ve etkinlikte Özgür Bayraktar tarafından gerçekleştirilen söyleşileri bulabilirsiniz. PİLOT'un yeni dönem mezunlarına başarılar diliyoruz, girişimlerle ilgili önemli gelişmeleri de, diğer tüm internet girişimleri gibi, tabii ki Webrazzi'den takip edebilirsiniz.
Türk Telekom PİLOT'un 4. Dönem Girişimleri
DataPare (SaaS modeliyle çalışan, e-ticaret şirketleri için gerçek zamanlı iş analitiği platformu)
Datapare, e-ticaret firmalarının fiyat ve stok bilgilerini rakipleriyle gerçek zamanlı karşılaştırabilmelerini sağlayan bir iş analitiği platformudur. Datapare ile firmalar, büyük veriyi işleyerek rakiplerinin aksiyonlarına göre fiyatlandırma yapabilir ve ürünlerini farklılaştırarak rekabet avantajı sağlayabilir.
Girişim; demo day'de PİLOT hızlandırma programı sonrasında müşteri kazanımı aşamasına geçtiklerini açıkladı. DataPare şimdiden bazı kurumsal firmalarla anlaşma sağlamış, ve girişimin öncelikli hedefi de tahmin edebileceğiniz gibi en kısa sürede olabildiğince çok sayıda müşteriye ulaşmak.
Ekmob (SaaS modeliyle çalışan, saha ekibi yönetim uygulaması)
Aynı zamanda bir Webrazzi Arena girişimi olan Ekmob; firmaların saha ekiplerinin, merkez ile iletişimini sağlayan SaaS - bulut çözümdür. Firmalar, Ekmob ile performans yönetimi, görev ve takvim ataması, rota ve günlük iş planı takibi, rakip analizi yapabilir aynı zamanda sipariş, tahsilat, rapor, form-anket, fotoğraf, toplantı notları ve ekip içi mesajlaşma süreçlerini tek bir yerden görüntüleyip yönetebilir.
Demo day'de yaptığı sunumda ülkemizde 800 binin üzerinde saha elemanı olduğunun altını çizen Ekmob kurucusu Sunay Şener; API seviyesinde entegrasyon yapabilmeleri, SaaS modeliyle çalışmaları ve online tahsilat özellikleriyle öne çıktılarını söylüyor. Ekmob son 3 ayda 7 yeni müşteri kazanmış. Ekmob'un aktif olarak yatırım arayışında olduğunu da ekleyelim.
Jetract (Satınalma ve sözleşme yönetimi konularında özelleşmiş SaaS modelli online araç)
Jetract, büyük ölçekli firmalar için satınalma ve sözleşme yönetimi yazılımları sunan bulut tabanlı bir servistir. Tüm mobil cihazlarla uyumlu olan Jetract, firmaların vakit ve para tasarrufu sağlayabilmeleri için e-ihale, e-teklif, sözleşme yönetimi, tedarikçi yönetimi süreçlerinin raporlanabilir ve izlenebilir bir ortamda yönetebilmelerini hedefler.
Nef ve Sinpaş GYO gibi dikkat çekici firmaları referans olarak açıklayan Jetract; gelecekte inşaat firmaları odağından çıkıp çok sayıda sektörü hedeflemeye başlayacakmış. Bu arada kuruluş aşamasında pazar yeri olarak ortaya çıkan girişim; yoluna bir süredir SaaS modeliyle devam ediyormuş.
MentalUP (Çocukların zihinsel becelerini geliştirmesine yarayan oyun platformu)
Eğlenceli ve bilimsel beyin egzersizleri içeren MentalUP; çocukların hafıza, dikkat, odaklanma, görsel zeka ve sözel zeka gibi zihinsel becerilerini geliştirmesine ve potansiyellerini keşfetmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Tüm platformlardan erişilebilen MentalUP, kullanıcı yaşına ve potansiyeline uygun egzersizleri otomatik belirleyen yazılım altyapısına sahiptir. MentalUP ile çocuk potansiyelini keşfederken; ebeveyni ya da öğretmeni ise detaylı performans raporları sayesinde çocuğun gelişimini kolayca takip edebilir.
Demo day'de her 10 çocuktan 4'ünün oyun bağımlısı olduğunu açıklayan girişim; çocukların öğrenme ve dikkat becerilerini arttırmayı kendisine misyon edinmiş. 2020 yılında 6 milyar dolara ulaşması beklenen bir pazarda yer alan MentalUP, ilkokul dönemindeki çocukları hedefliyormuş. Girişimin gelir modeli ise ailelere analiz platformu sunmak ve B2B tarafından okullarla çalışmak üzerine kuruluymuş. MentalUP şimdiden 20 binin üzerinde müşteriye ulaşmayı başarmış.
Mihmandar (Mikro lokasyon bazlı navizasyon sistemi/teknolojisi)
Mihmandar - Mekânsal Web; AVM, müze ve kampüs gibi mekânlarda, uygulama yüklemeden navigasyon ve mekânsal bilgilendirme sağlayan mikro lokasyon sistemidir. İnteraktif haritalar standartlaştırılarak mobil, web ve kiosk gibi farklı cihaz ve sistemlere uyumlu ve entegre bir altyapı ile sunulur. Kullanıcılar farklı kanallardan sisteme erişim sağlarken mekân içinde kesintisiz bir deneyimle navigasyon ve etkileşim imkânına sahip olur.
'Mekanlardaki yol gösterici' sloganına sahip olan girişim, eski zamanlarda hanlarda insanları yönlendirme görevini edinmiş 'mihmandar' isimli kişilerin; adeta online ve yenilikçi bir ürünü şeklinde konumlanmış. Demo day'deki sunumunda 100'ün üzerinde AVM bulunduğunu belirten girişim; bu pazarda tüm AVM ve mekanlarda kullanıbilecek tek bir platform sunuyor. Mihmandar platformu akıllı arama özelliğiyle kullanıcılarına yüksek bir alışveriş/gezinme deneyimi yaşatmak istiyor. Girişimin gelir modeli ise lokasyon bazlı pazarlama yaparak markalar ve B2B satış için AVM'ler şeklinde. Mihmandar şimdiden çok sayıda AVM ile demo çalışmalarına başlamış.
Teleporter (Etkinlikler için sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik platformu)
Teleporter, müzik ve spor etkinliklerini gerçek zamanlı olarak oradaymış gibi deneyimleten ve diğer kullanıcılarla etkinlik ortamında iletişime geçilebilmesini sağlayan, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojilerine dayalı bir etkinlik deneyimleme servisidir. Geliştirdiği bulut tabanlı B2B platformu ve ekstra donanım gerektirmeyen kamera entegrasyonu sayesinde etkinlik yayıncılarının kolayca adapte olabileceği ve kullanıcılarına yeni nesil etkinlik deneyimi sunabileceği ölçeklenebilir bir çözüm sunmaktadır.
Akıllı telefon ve sanal gerçeklik gözlüğü olan herkesi, fiziksel olarak bulunmadığı bir etkinlikteymiş gibi o atmosferde hissettirmeyi amaçlayan girişim; demo day'de 2020'de sanal gerçeklikli etkinliklerin 4 milyar dolarlık bir pazar olacağını söylüyor. Hem B2B hem de B2C gelir modeline sahip olan Teleporter, uzun vadede bu alanda Türkiye ve MENA pazarında lider oyunculardan biri olmak istiyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap