Twitter yüzlerce çalışanı işten çıkarmayı planlıyor

Twitter yüzlerce çalışanı işten çıkarmayı planlıyor

Mikroblog ağı Twitter, bu hafta açıklayacağı 3.mali çeyrek sonuçlarından önce yüzlerce kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Geçtiğimiz sene, Twitter’ın kurucu ortaklarından Jack Dorsey, şirketin CEO koltuğuna oturmasının ardından, 300’den fazla çalışanı işten çıkarmış ve kalan çalışanlara daha fazla iş düşeceği için elindeki Twitter hisselerinin üçte birini çalışanları arasında paylaştırmıştı. Son dönemlerde finansal problemler yaşayan Twitter, 300 kişinin daha (toplam çalışan sayısının yaklaşık yüzde 8’i) işine son vermeye hazırlanıyor.

Aylık aktif kullanıcı sayısı 300 milyonu geçen sosyal ağ, Facebook, Instagram ve Snapchat’in sürekli artan kullanıcı sayısına nazaran beklenilen kullanıcı sayısı artış oranını bir türlü yakalayamamış ve geçtiğimiz 12 ay içerisinde değerinin yüzde 40’ını kaybetmişti. Twitter’ın huzursuzluk yaratan ve başkalarını rahatsız eden paylaşımlarla başa çıkmakta zorlandığı görülüyor.

Google, Salesforce, Walt Disney ve Facebook, şirketin kullanıcıları online zorbalıklardan korumak adına gerekeni yapmadığı ve Dorsey’in platforma birkaç değişiklik dışında kayda değer bir iyileştirme getirememesi sebebiyle Twitter’a satın alma yönünde teklif götürmekten vazgeçmişti. Twitter, 3.çeyrek sonuçlarını 27 Ekim sabahı açıklamayı düşünüyor. İşten çıkarmaları bu tarihten önce duymamız olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.