BMW iNext serisi hem elektrikli hem sürücüsüz olacak

BMW iNext serisi hem elektrikli hem sürücüsüz olacak

BMW CEO'su Harald Krüger, sadece elektrikli araçların yeterli olmadığını, otonom sürüş özelliğinin de gerekli olduğunu söyleyerek Apple'dan Uber'e, Google'dan Baidu'ya kadar bu işe el atan şirketlere 'hazırız' mesajı gönderdi.

Yeni nesil teknoloji şirketleri otomotiv endüstrisinin dev pastasından pay almak için var gücüyle çalışıyor ama sektörün kadim şirketlerinin boş durduğu da söylenemez. Krueger'in son açıklaması da bunun en güncel örneği.

iNext geliyor

Harald Krüger
Harald Krüger

Elektrikli 'i serisi' ile hali hazırda bellim bir müşteri portföyüne sahip olan BMW, iNext adıyla sürücüsüz özellikleri olan yeni bir seriyi satışa sunmaya hazırlanıyor. Krüger, daha önce farklı kaynaklarda haberleri çıkan iNext'in pazara çıktığında sadece elektrikli bir araç satışa sunmanın yeterli olmayacağını söyleyerek rakiplerine bir nevi göz dağı veriyor.

BMW, otonom araçlarını 2021'de ilk olarak Çin'de pazara sunmaya hazırlanıyor. Tesla'nın malum kaza öncesinde çalıştığı Mobileye ile çalışan BMW, aynı zamanda Intel ile de iş birliği yapıyor. Kendi elektrikli ve sürücüsüz otomobillerini üretmekte kararlı olan BMW'nin araç paylaşım dikeyine giriş yapacağı da elbette kulaklara çalınıyor.

2025'te tamamen sürücüsüz olacak

Automobile Mag'ın haberine göre BMW, tamamen elektrikli ve otopilot özelliğine sahip iNext serisini 2021'de pazara sunacak. 2025'te ise tamamen otonom BMW'ler pazarda olacak. Şu anda dünya çapında elektrikli araçların toplam pazarın yüzde 1'lik dilimini oluşturduğu bilgisi de paylaşılıyor. Bloomberg'e göre Mini'nin elektrikli modeli 2019'da X3'ün elektriklisi ise 2020'de satışa sunulacak.

Bir yanda General Motors'un Lyft yatırımı, Cruise Automation'ı satın alması diğer yanda Tesla'nın otopilot özellikler üzerinde sıkı şekilde çalışması ve Apple'ın otonom tarafa odaklanacak olması şimdiden sıkı bir rekabetin olacağını gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.