Arıza tespiti ve sürüş analizi yapabilen tak çalıştır akıllı araç sistemi MOSX ön siparişte

Geçen hafta gerçekleşen Webrazzi Summit 2016 bünyesindeki Webrazzi Arena'da juri oylarıyla yarışmayı üçüncü sırada bitiren MOSX, otomobilleri akıllı ve internete bağlı hale getiren bir sistem.
Arıza tespiti ve sürüş analizi yapabilen tak çalıştır akıllı araç sistemi MOSX ön siparişte

mosxGeçen hafta gerçekleşen Webrazzi Summit 2016 bünyesindeki Webrazzi Arena'da juri oylarıyla yarışmayı üçüncü sırada bitiren MOSX, otomobilleri akıllı ve internete bağlı hale getiren bir sistem.

Neredeyse her arabada bulunan OBDII portunu kullanan bir IoT cihazı olan MOSX ile arabanızın bakım ihtiyaçlarını, yakıt tüketim miktarını ve paneldeki uyarı ışıklarına dair detayları görebiliyorsunuz.

Tüm bunları Android ve iOS platformlarında yayınlanacak olan mobil uygulamalar üzerinden kullanıcılarına göstermeye hazırlanan MOSX, uygulamalarla cihazın haberleşmesinde ise Bluetooth teknolojisini kullanıyor. Bluetooth demişken korkmayın, MOSX yalnızca gerektiğinde anlarda Bluetooth'unuzu açıyor ve iletişimi sağlıyor, yani kullanıcılar şarj ya da veri tüketimi gibi konularda olumsuz yönde etkilenmiyor.

Şu an ön siparişte olan MOSX, lansmanını ise Webrazzi Arena'da yapmıştı. Cihazı dilerseniz hemen şimdi 29,90 TL'lik lansmana özel fiyattan sipariş edebilirsiniz. Belirtmek gerekirse; yeni yılla birlikte gönderimlere başlayacak olan MOSX'in normal satış fiyatı ise 59,90 TL olacak.

mosx-gorsel Uzun vadede yalnızca online platformlardan değil; büyük perakendecilerden akaryakıt istasyonlarına kadar çok sayıda fiziksel noktadan temin edilebilir olması planlanan MOSX; yine gelecekte, filo yönetim firmaları için özelleştirilerek 'kurumsal bir versiyon' şeklinde de pazardaki yerini alacakmış.

Bir IoT cihazı için MOSX'in arkasında geniş bir servis ağı bulunuyor

MOSX'in Webrazzi Arena'daki lansman sunumundan bir kare

MOSX'in Webrazzi Arena'daki lansman sunumundan bir kare

Yurtdışında Automatic, Dash, Vinli ve Mojio gibi benzerleri bulunan MOSX'in, Türkiye pazarı içinde ekipten öğrendiğimize göre yerli bir muadili bulunmuyor. Sizlere daha önce tanıttığımız Mobil Oto Servis ekibi tarafından ortaya çıkartılan bir girişim olan MOSX; bu yönüyle yurtdışındaki rakiplerinden ayrılıyor.

Tam da bu noktada; Mobil Oto Servis ve MOSX kurucu ortağı Kaan Saraç şunları söylüyor: "Normal şartlarda 'connected car' işine giren girişimler; servis sağlayıcılara 'lead' sağlayarak gelir modeli yaratmaya çalışıyor. Bizde ise hali hazırda İstanbul ve Ankara'da araç sahiplerine hizmet veren bir servis yapısı var ve buradaki müşteri deneyimimizi nasıl üst düzeye çıkarırız diyerek müşterilerimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak uygulamamızı geliştiriyoruz.

Örnek olarak arabanın arıza tespitinin yapıldığı bir cep telefonu uygulamasından bakım teklifi alabilmek veya arızalandığını tespit ettiğiniz yedek parçayı satın almak MOSX'in diğer tüm uygulamalardan farklılaşmasını sağlıyor."

Toplam müşteri sayısı 15 bini geçen ve son olarak Ankara'da da operasyonlara başlayan Mobil Oto Servis'in sahibi olduğu bir girişim olan MOSX; belki teknolojik olarak, yurtdışındaki örnekleriyle kıyaslayacak olursak, büyük değişiklikler ya da farklar sunmuyor. Ancak Mobil Oto Servis ile beraber düşündüğümüzde bambaşka bir ürünü dönüşen MOSX, Türkiye'deki pazar boşluğunu da kullanarak yakın gelecekte adından sıkça söz ettirebilir.

MOSX hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Dilerseniz siz de MOSX'i hemen 29,90 TL'lik fiyatıyla ön sipariş edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.