MerkezOfis, SaaS tabanlı ofis yönetim platformuyla tüm Office kullanıcılarına ulaşmayı hedefliyor

MerkezOfis, SaaS tabanlı ofis yönetim platformuyla tüm Office kullanıcılarına ulaşmayı hedefliyor

Ofiste tek bir masraf formu için departman departman gezmek ya da e-postalar ve çıktılarla uğraşmak gittikçe demode hale geliyor. Bunun yerini alan bulut tabanlı ofis yönetim platformlarını Türkiye'de yaygınlaştırmak isteyen MerkezOfis, Microsoft anlaşmasıyla tüm Office365 kullanıcılarına ulaşmayı hedefliyor.

Microsoft İş Ortakları Zirvesi 2016’da lansmanı yapılan MerkezOfis, California merkezli Gezy Inc. firmasına ait bir servis. 2015 yılında Ataol Ay ve Seval Eser tarafından kurulan Gezy'nin Türkiye temsilciliğini İTÜ Teknokent içinde bulunan Simternet yapıyor. Ataol ve Seval, Simternet'te sırasıyla yönetici ortak ve pazarlama yöneticisi olarak görev yapıyorlar aynı zamanda. Microsoft Sharepoint Online altyapısı üzerinde bir yılda geliştirilen MerkezOfis, kurumsal firmalar için Azure ve SharePoint sunucuları üzerinde de çalışıyor.

merkezofis4

Office365 ile entegre çalışan MerkezOfis, öncelikle KOBİ ve girişimleri hedefliyor. Bu firmaların izin, avans, masraf formları gibi departmanlar arasında kullandıkları belgelerin onay ve takibi; doküman paylaşımları ve duyuruları gibi günlük tüm işlerinin tek bir ekrandan kolayca yapılmasını sağlıyor. Örneğin, bir avans formu doldurduğunuzda üst yöneticiniz, bunu MerkezOfis ekranında bildirim olarak görüp, kolaylıkla onaylayabiliyor ve gerekli otoriteye atayabiliyor. Bugün 10 farklı modül sunan MerkezOfis'in Döküman Merkezi bölümünden teklif, sipariş, fatura, rapor gibi istenilen dosyanın paylaşımı yapılabiliyor; Duyurular ve Sıkça Sorulan Sorular bölümünden kurum içi duyurular, çalışan soruları ve cevapları görülebiliyor; Rehber bölümünde çalışan, müşteri iletişim bilgilerine hızlıca ulaşılabiliyor; Linklerim bölümü ile istenilen Office 365 dosyalarını tek bir ekranda toparlıyor. Sistem mobil uyumlu çalışıyor.

SaaS tabanlı MerkezOfis, kullanıcı başına aylık 0.99 dolara lisanslama yapıyor. Girişimin SaaS çözümü, Microsoft anlaşmasıyla Aralık 2016 sonuna kadar Microsoft Türkiye'nin iki bine yakın iş ortağı aracılığıyla tüm Office365 lisans alımları ve üst paket geçişlerinde hediye ediliyor. Bu sayede kalabalık bir kitleye ulaşması planlanan MerkezOfis, öncelikle Türkiye’deki 250 bin Office365 kullanıcısına ulaşmayı hedefliyor. Office365 entegrasyonuyla bu sayı, dünya çapında 20 milyona çıkıyor; girişimin hedefi bu kitleye ulaşmak. Girişim, 2017'de yeni modüller (platformun toplam 50 modüle ulaşması planlanıyor) ekleyerek tam bir ofis yönetim platformu haline gelmeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.