HTC, Viveport VR mağazasını mobile taşıyor

HTC, Viveport VR mağazasını mobile taşıyor

Sanal gerçeklik gözlükleri bizi içine çeken yeni bir dünyanın kapılarını aralarken donanım üreticileri bu dikeyin içerik dünyasını da şekillendirmek istiyor. Tayvanlı akıllı cihaz üreticisi HTC de bu şirketlerin başında geliyor.

Alibaba Cloud'nın yıllık Computing Conference etkinliğinde açıklama yapan HTC, Viveport VR sanal gerçeklik mağazasını mobilde ilk olarak geliştiricilerin erişimine açıyor. 360 derece mobil içerikler ve VR uygulamalar konusunda bilinen bir adres olmak isteyen Viveport M, sanal gerçeklik bahtc-viveport-vrşlığı olmayan kullanıcılara ulaşmayı da hedefliyor.

Nisan ayında Vive X programıyla sanal gerçeklik girişimlerine 100 milyon dolar yatırım yapacağını açıklayan Tayvan merkezli üretici, Viveport M'in son kullanıcılara dönük halini yıl sonuna doğru yayınlayacağını dile getiriyor. Dünyanın her tarafından geliştiricileri sanal gerçeklik uygulamaları geliştirmeye davet ediyor ve bu alanda gelir paylaşımı modeliyle iş yapacaklarını hatırlatıyor.

Google'ın Daydream View sanal gerçeklik başlığından önce atak yapan HTC, çevrimdışı ortamları hedefleyen Viveport Arcade pilot programını da yaygınlaştırmak niyetinde. Çin'de şimdilik belli sayıda mekanda kullanılan Viveport Arcade'in yakında yüzlerce oyun merkezine erişmesi planlanıyor.

HTC geçtiğimiz ay Viveport VR masaüstü uygulamasını yayınlamıştı ve artık mobil tarafa odaklanması sürpriz değil. Tabi rakiplerinin HTC'yi ne kadar zorlayacağını da önümüzdeki günlerde göreceğiz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.