Apple bu ay tanıtması beklenen yeni MacBook Pro'da USB girişini kaldırabilir

Apple bu ay tanıtması beklenen yeni MacBook Pro'da USB girişini kaldırabilir

Apple'ın baştan sona yenilediği MacBook Pro'yu bu ay tanıtması beklentisi hala geçerli. Japonya merkezli Macotakara blogunun güvenilir bir Çinli tedarikçiye dayandırdığı haberine göre, Apple, yeni MacBook Pro'yu bu ay tanıtıp, cihazın sevkiyatına Ekim sonunda başlayacak.

MacBook Pro ile ilgili yeni detayları bildiren habere göre, Apple, daha önce MacBook'ta yaptığı gibi geleneksel USB girişini MacBook Pro serisinde de ortadan kaldıracak. Buna göre MacBook Pro'da yalnızca  USB- C ve Thunderbolt 3 girişleri olacak. MacBook Pro'nun ekran boyutunda değişikliğe gitmeyeceği belirtilen Apple'ın 13 ve 15 inch'lik iki yeni modeli sunması bekleniyor. Daha önce sızan haberler yeni MacBook Pro'nun dört adet USB-C portuyla geleceğini işaret ediyordu.

MacBook Pro’daki en önemli yenilikse, klavye üzerine eklenen yeni bir OLED ekran olacak. Fonksiyon tuşlarının yerini alacak bu ince ekran, büyük olasılıkla bir dokunmatik ekran gibi çalışacak. Bu ekran, bugünkü kullandığımız klavyelerdeki sabit tuşlar-sabit görevler düzeni yerine çalıştığınız uygulamaya göre değişen fonksiyonlar önerebilir. Zira Apple’ın yazılım güncellemeleriyle OLED ekrana yeni tuşlar/görevler eklemesinin mümkün olacağı da belirtiliyor. Klavyeye eklenecek parmak izi tanıma sensörü sayesinde Touch ID özelliği de MacBook Pro'ya eklenecek. Apple'ın dinamik klavyelere olan ilgisini yakın zamanda ortaya çıkan, "sihirli klavye" geliştiricisi Sonder ile yaptığı görüşmeler de doğrulamıştı.

MacBook Pro ile birlikte etkinlikte yeni 13 inch'lik MacBook Air'i tanıtması beklenen Apple'ın 11 inch'lik MacBook Air'i artık yenilemeyeceği de gündeme getirilen iddialar arasında. Haberlerin gerçeği yansıtıp yansıtmadığını yakın zamanda öğreneceğiz gibi görünüyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.