BIC Angels, Lala Eğitim'e 3,6 milyon tl değerlemeyle yatırım yaptı

BIC Angels, Lala Eğitim'e 3,6 milyon tl değerlemeyle yatırım yaptı

BIC Angels, eğitim sektöründe faaliyet gösteren Lala Eğitim girişimine yatırım yaptığını duyurdu. Yatırım sonrası girişimin değerlemesinin 3,6 milyon tl olduğu paylaşıldı.

Lala, üniversite sınavına hazırlık sürecindeki öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve eğitim kurumu yöneticilerinin hayatlarını kolaylaştırmak üzere yola çıkmış. Robert Kolejli üç arkadaş tarafından hayata geçirilen uygulama 1 sene içinde 35 bin kullanıcıya ulaşmayı başarmış.

Girişimin dikkat çeken bir başka yanıysa Esen Yayınları, Sınav Dergisi, Fen Bilimleri ve Birey gibi çok sayıda değerli eğitim kurumuyla hali hazırda anlaşmış olması.

Lala'dan kısaca bahsetmek gerekirse; öğrenciler, platformun mobil uygulamaları (Android ve iOS) sayesinde çözdüğü soru bankalarındaki performanslarını öğretmen ve velileriyle paylaşabiliyor. Öğretmenler de bu sonuçlar neticesinde öğrencilerin güçlü ve zayıf olduğu konuları analiz ederek onlara özel ödev verebiliyor, ya da farklı aksiyonlar alabiliyor.

Eray Erdoğan, Furkan Taşel ve Tekin Öztekin tarafından kurulan girişime; BIC Angels bünyesinde yatırım yapan isimler ise İlbek Andican, Dr. Joachim Behrendt, Mehmet Onarcan ve Bahtiyar Yurtoğlu.

Lala, Osmanlı Dönemi’nde şehzadelerin eğitmenlerine verilen unvandan yola çıkılarak isimlendirilmiş
Lala, Osmanlı Dönemi’nde şehzadelerin eğitmenlerine verilen unvandan yola çıkılarak isimlendirilmiş

Lala: "Test kitapta çözülür."

2015'de yalnızca YGS ve LYS öğrencilerine hizmet veren uygulama; 2016 yılıyla birlikte 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerini de hedeflemeye başlamış. Lala'nın gelecek hedefiyse liselere hazırlık ve TEOG gibi diğer öğrenci gruplarına da hizmet vermek.

Girişimin uzun vadedeki vizyonundan da bahseden kurucu ortaklardan Eray Erdoğan; "Öğrencilerin hem akademik hem kişisel gelişimini takip etmek istiyoruz. Böylelikle öğrenciler kendilerini tanıyabilecek, güçlü ve zayıf yönlerini görebilecek ve ilgi alanlarını tespit edebilecek." şeklinde konuşuyor.

Diğer yandan bugüne kadar eğitim alanında konumlanan çok sayıda girişimle görüştüklerinin altını çizen BIC Angels kurucusu Behrendt ise 'doğru zaman, doğru ekip ve doğru proje' üçlüsünü bir arada bularak Lala'ya yatırım yapma kararı aldıklarını söylüyor.

"Test kitapta çözülür." mottosuyla eğitim alanında öğrencilerle buluşan diğer mobil uygulamalardan ayrılan Lala; fiziksel kitaplarla bütünleşik bir mobil analitik/ölçümleme çözümü olarak dikkat çekiyor. BIC Angels'ın önümüzdeki günlerde yapacakları yatırımlar ve Lala'nın büyüme macerası için Webrazzi'yi takipte kalın!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.