Amazon, Spotify ve Apple Music rakibi müzik servisini tanıttı

Amazon, Spotify ve Apple Music rakibi müzik servisini tanıttı

Amazon'un uzunca bir süredir kulislerde konuşulan müzik servisi artık resmi. Amazon Music Unlimited'i (AMU) bugün tanıtan Amazon, beklendiği gibi yeni ve Prime Music'ten bağımsız bir servisle geldi. AMU, 3,99 dolardan başlayan fiyat teklifiyle Spotify, Apple Music gibi popüler online müzik dinleme servislerine rakip oluyor.

AMU, "on milyonlarca" -bu sayı net olarak belirtilmiyor- şarkıyı, reklamsız ve cihazınıza indirdiğiniz şarkıları offline dinlemenizi sağlıyor. Servis, iOS, Android cihazlarında, PC ve Mac'te, Echo cihazları, Amazon tabletleri ve web'de çalışıyor. Amazon'un diğer katma değerli servisleri gibi, kendi komünitesine özel teklifleri ise müzik servisini rakiplerinden ayrıştıran en önemli özelliği. Zira bağımsız üyeler için fiyat teklifi, 9,99 dolar yani rakipleriyle aynı düzeyde. Ancak Prime üyesiyseniz servisi aylık 7,99 dolara, Amazon Echo kullanıcısıysanız 3,99 dolara satın alabiliyorsunuz. Aile planı ise aylık 14,99 dolar.

https://youtu.be/sbgf_yd6U-o

AMU'nun fiyat teklifinden anlaşılacağı gibi öncelikli satış noktası Echo. Amazon'un sesle kontrol edilen akıllı asistanı Alexa ile yaşamanızı sağlayan hoparlör sistemi, AMU ile entegre bir şekilde çalışıyor. Yapay zeka destekli Alexa, zaman içinde müzik dinleme alışkanlıklarınızı öğrenerek, yalnızca "müzik çal" dediğinizde bile zevkinize göre parçalar seçme yetisine sahip oluyor, Amazon'un iddiasına göre. Bununla birlikte, "Bon Iver'in yeni şarkısını çal", "80'lerin popüler funk şarkılarını çal" ya da "Mutlu parçalar çal" gibi daha karmaşık komutlara yanıt verebiliyor. Şarkı sözlerini de takip eden Alexa, sizin "içinde .... sözleri geçen şarkıyı çal" komutunuzu da algılayabiliyor.

AMU ile birlikte mobil Amazon Music uygulamasını da yenileyen Amazon, uygulamasını günün müzik uygulaması trendlerine daha da yaklaştırmış. Amazon Music Unlimited, öncelikle ABD'de sunuluyor, bir süre sonra Birleşik Krallık, Almanya ve Avusturya'ya açılacak. Servisin Spotify ve Apple Music ile rekabetinde en önemli dezavantajı şimdilik küreselleşme olacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.