Ünlü tasarımcı Henrik Fisker yeni bir elektrikli spor otomobil tanıtacak

Ünlü tasarımcı Henrik Fisker yeni bir elektrikli spor otomobil tanıtacak

Aston Martin ve BMW gibi ünlü otomobil üreticilerine yaptığı özel tasarımlarla bilinen Henrik Fisker yeni bir elektrikli otomobil tasarımıyla gündemde. Daha önce Karma ismindekihibrit otomobilini piyasaya sunan Henrik Fisker bu sefer kendi şirketi için otomobil tasarlayacak.

Fisker Inc. adındaki yeni şirketiyle elektrikli spor otomobil piyasaya sunacağını duyuran ünlü tasarımcı otomobilin tam yüklü halde 400 mil (yaklaşık 645 km) yol yapabileceğini belirtmiş. Otomobilinin farklılığı ile çok ses getireceğini söyleyen Fisker aynı zamanda geliştirdikleri batarya teknolojisinin de sektörde taşları yerinden oynatacağını belirtmiş.

Henrik Fisker'in özellikle Özellikle batarya teknolojisi konusundaki açıklaması oldukça dikkat çekici çünkü bilindiği gibi Tesla bu konuda rakiplerinin ve mevcut teknolojinin çok çok ilerisinde bulunuyor. Şirketin üçüncü açıkladığı önemli bilgi ise geniş bir pazara hitap edecek olan 40 bin dolar altı elektrikli otomobil üretme planlarının olduğu.

Şirket konuyla ilgili şimdilik açıklayabileceklerinin bu kadar olduğunu belirtmiş. Ancak bunların hepsinin birbirinden önemli ve çarpıcı açıklamalar olduğu aşikar. Tesla'nın en gelişmiş modelinin tek şarjla 265 mil gidebildiğini düşünürsek Fisker'in spor otomobilinin 400 mil'e sahip olma ihtimali bile herkesi çok şaşırtacak kadar büyük.

Öte yandan şirketin bu teknolojiyi kendi içinde geliştirmesi ve Tesla gibi ticarileştirmeye açacağını belirtmesi ap ayrı ve ciddi bir konu. Tabi ki Fisker tüm bunların hepsini ön duyuru olarak yapmış. Şirketin yapacağı yeni açıklamaları yakından takip ediyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.