PayU, Computop iş birliğiyle Türkiye'deki üye iş yerlerini yurt dışına açıyor

PayU, Computop iş birliğiyle Türkiye'deki üye iş yerlerini yurt dışına açıyor

Uluslararası arenada hizmet veren iki ödeme servis sağlayıcısı PayU ve Computop, önemli bir iş birliğini bugün duyurdu. PayU ve Computop'ın üye iş yerlerini yeni pazarlara açan iş birliği, Türkiye'de PayU kullanan işletmelerin yurt dışında Computop'ın ödeme altyapısına erişimini sağlıyor.

Anlaşma kapsamında, üye işletmeler Computop'ın ödeme platformu Paygate ile bağlantıya geçerek PayU’nun faaliyet gösterdiği ülkelere tek bir entegrasyon altyapısıyla erişim sağlaması mümkün hale geliyor ve ilgili ülkede yer alan lokal ödeme çözümlerini müşterilerine sunabilir duruma geliyor. Türkiye’de faaliyet gösteren işletmelerse PayU'nun ödeme platformuyla bağlantıya geçerek Computop’ın yurt dışındaki ödeme servislerinden faydalanabiliyor. Bu karşılıklı entegrasyon sayesinde, her iki ödeme şirketinin üye iş yerleri, olası yurt dışı açılımlarında yeni pazarlar için farklı ödeme çözümleri aramak zorunda kalmıyor.

Bamberg, Almanya merkezli Computop'ın bugün New York, Londra ve Shanghai'da satış operasyonlarını yürüttüğü ofisleri bulunuyor. Aralarında Samsung, The Otto Group, C&A, Fossil, Metro Cash & Carry ve Swarovski gibi markaların olduğu 160 bin şirketle çalıştığını söyleyen Computop, PayU anlaşmasıyla özellikle gelişmekte olan pazarlar için önemli bir avantaj sağlamış oluyor. PayU bugün Asya, Orta ve Doğu Avrupa, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika'da yüksek büyüme gösteren 16 pazarda faal.

PayU Türkiye Ülke Direktörü Emre Güzer, konuyla ilgili açıklamasında,“Yurt dışındaki şirketlerin, gelişen ülkeler içerisinde en çekici pazarlardan biri olan Türkiye’nin sunduğu fırsatlardan en etkili ve kolay şekilde faydalanabilmesi için online ödemelerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilecekleri ödeme çözümlerini kullanması gerekiyor. Dünya genelinde 160 binden fazla şirkete 250’den fazla ödeme aracıyla bu kolaylığı sunuyoruz. Computop ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği sayesinde yurtdışından Türkiye’ye gelecek işyeri sayısını artıracak ve ülkemizdeki iş yerlerini de dünyanın her yerine bu global platformla ulaştıracağız. Bu işbirliğinin öneminin anlaşılması açısından vurgulamak isterim ki Klarna’dan Sofort’a, PayByLink’ten PayPal’a kadar lokal ödeme yöntemleri ile birlikte ödeme sistemleri sektörünün global oyuncuları da halihazırda entegre hale gelmiş oluyor. İşbirliği, işletmelerimizin faaliyetlerini tüm ülkelere sorunsuzca yaymak için üzerinde çalıştığımız projelerden sadece bir tanesi. İlerleyen zamanlarda benzer işbirliklerini duyurmaya devam edeceğiz” diyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.