
Facebook'un Luleå'daki veri merkezi
Facebook kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, kendi Facebook hesabından Avrupa'daki veri merkezlerinin fotoğraflarını paylaştı.
Facebook'un İsveç'teki veri merkezi Luleå şehrinde kutup bölgesine çok yakın ve oldukça soğuk bir bölgede yer alıyor.

Facebook Luleå Data Center
Bölge soğuk olmasına rağmen yine de Avrupa'nın tüm yükünü çekmek için sunucuları soğutmak gerekiyor.

Sunuculara bakış
Facebook'un İsveç'teki merkezinde her 25 bin sunucudan bir teknisyen sorumlu. Alan o kadar büyük ki çalışanlar ulaşım için scooter kullanıyor.

Sunuculara bakış
Luleå'daki veri merkezi oldukça enerji dostu tasarlanmış. Sunuculara müdahale ve tamir oldukça kolaylaştırılmış.

Sunuculara bakış
Veri merkezi olmak için özel tasarlanan binada koridorlarda yolu engelleyen hiçbir şey bulunmuyor.

Binaya genel bakış
Facebook'un inşa ettirdiği bina inovatif bir tasarıma sahip ve tamamen veri merkezi olmaya yönelik olarak tasarlanarak inşa edilmiş durumda.

Çalışanlardan görüntüler
Emilie De Clercq, Veri Merkezi Teknisyeni

Çalışanlardan görüntüler
Max Zavyalov, Network Mühendisi

Çalışanlardan görüntüler
Jay Park, Veri Merkezi Tasarım VP'si

Çalışanlardan görüntüler
Joakim Karlson, Mekanik Sistem Uzmanı

Çalışanlardan görüntüler
Christer Jonsson, Sunucu Teknisyeni
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap