Blackberry bundan böyle akıllı telefon donanımlarını kendisi geliştirmeyecek

Blackberry bundan böyle akıllı telefon donanımlarını kendisi geliştirmeyecek

Bir zamanların efsanevi telefon markası Kanadalı Blackberry,  yaptığı açıklamada kendi içinde telefon tasarlayıp geliştirmeyi durdurduğunu açıkladı. Bundan böyle yazılım işine odaklanacağını açıklayan Blackberry, bundan böyle akıllı telefonlarının donanımlarını Kanada'daki merkezinde üretmeyecek ve bu donanımları dışarıdan satın alacak.

Bu haber elbette Blackberry'nin artık telefon üretmeyeceği anlamına gelmiyor. Blackberry'nin CEO'su John Chen yaptığı açıklamalarda donanım geliştirmeyi şirket içinde yapmayı sonlandırmayı planladıklarını açıklayarak, bu fonksiyonu dış ortaklarına outsource edeceklerinin altını çiziyor. Bu sayede Blackberry, donanımlarını daha ucuza mal etmeyi ve küresel pazardaki rekabet gücünü artırarak eski günlerine dönmeyi hedefleyecek gibi gözüküyor. Ancak John Chen yaptığı açıklamada eğer karlı olmaz ise telefon işinden komple çıkabileceklerinin de altını çizdi. Hatırlayacağınız üzere Blackberry oldukça zor zamanlar geçirmiş ve şirket zarar yazmaya devam ediyor.

Blackberry son olarak DTEK50 adını alan Android işletim sistemli ve güvenliği ile ön plana çıkan bir akıllı telefonu piyasaya çıkartmıştı. Bununla birlikte şirketin CFO'su pozisyonundaki James Yersh kişisel sebeplerle şirketten ayrılıyor. Yersh'in boşalan koltuğuna ise, Blackberry CEO'su John Chen'in bir önceki şirketi Sybase'de çalışan eski çalışma arkadaşı Steven Capelli getirilecek. Bakalım tüm bu hamleler, Blackberry'i kurtarmaya yetecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.