Pokémon Go, 60 günde 500 milyon dolar gelirle yeni bir rekor kırdı

Pokémon Go, 60 günde 500 milyon dolar gelirle yeni bir rekor kırdı

Pokémon Go, 500 milyon dolar gelire en hızlı ulaşan mobil oyun olarak kayıtlara geçti. App Annie'nin yeni raporuna göre, Ağustos'ta 350 milyon dolar geliri geride bırakan fenomen oyun, bir aydan kısa sürede 500 milyon dolar seviyesini geçti ve tüm zamanların rekorunu kırdı.

Kıyas için diğer mobil oyun klasiklerinden Candy Crush Saga, 500 milyon dolar gelire 200 günde  Clash of Clans ve Puzzle & Dragons gibi oyunlar için bu sürenin 400 günü geçtiğini söylüyor App Annie.

pokemon-go-500-milyon

Ulaştığı geniş kitleden çok bu kitleyi harekete geçirerek "offline" dünyada yarattığı etkiyle büyük bir başarı yakalayan Pokémon Go'nun yapımcısı Niantic, Japonya'da McDonalds ve SoftBank ile anlaşarak 3 bin 700'den fazla mağazanın Pokéstop'a çevrilmesini sağladı. Oyunun bu anlaşmalar sayesinde ayak trafiğinden gelir sağlamaya devam ediyor.

Pokémon Go'nun hızlı yükselişin ardından zirvede kalıp kalamayacağı yani başarısının sürdürülebilirliği bugünlerde en çok sorulan sorulardan biri. Bunun için ABD'de Android kullanıcılarının uygulamada kalma sürelerine bakan App Annie, Pokémon Go'nun Temmuz ayında bu açıdan en iyi ikinci uygulama olduğunu söylüyor. Bir diğer özgün başarı, Pokémon Go'nun bunu diğer uygulamalarda geçirilen süreden çalmadan yapıyor olması. Zira Pokémon Go daha çok sizin sokakta yürürken geçirdiğiniz zamanı "değerlendiriyor."

Pokémon Go giyilebilir cihazı ön satışa sunuldu

App Annie, oyunun yıl sonuna kadar 1 milyar dolar gelir elde edeceğini tahmin ediyor. Apple, yeni iPhone ve Apple Watch'ı tanıttığı etkinliğinde, Pokémon Go'nun Apple Watch oyununu da tanıtmıştı. Bu, oyunun sağlık ve fitness alanında giyilebilirler için geliştirilebilecek örnek uygulamalardan biri olarak algılanmasını sağladı. 

pokemon-go-plus

Pokémon Go için bir diğer gelir kanalı, Pokémon Go Plus giyilebilir bantları da bugün ABD'de ön satışa sunuldu. 34.99 dolardan sunulan bantlar, yakınlarda bir Pokémon olduğunda ışık ve titreşimle sahibini uyarıyor ve bantın üstündeki bir düğmeyle Pokémon yakalanabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.