Kalem çevirmeden duramayanlar için Fidget Cube, Kickstarter'da 1,8 milyon dolar destekle rekora koşuyor

Kalem çevirmeden duramayanlar için Fidget Cube, Kickstarter'da 1,8 milyon dolar destekle rekora koşuyor

Kickstarter'da patates salatası projesinin 40 bin dolara yakın fon toplamasının üzerinden uzunca bir süre geçti. Kulağa aynı ölçüde absürd gelip gelmediği tartışılabilir ancak eli kolu rahat durmayanlar için geliştirilen bir tür oyuncak Fidget Cube, Kickstarter'da 15 bin dolar hedeflediği kampanyasıyla 1 milyon 882 bin dolar desteği geride bıraktı.

Fidget Cube, adı üstünde, küp şeklinde, ancak ergonomik bir aygıt. Yüzeylerinden çoklu ve tekli düğmelere basarak rahatlamanızı sağlıyor. Evde, ofiste, okulda çalışan, düşünen, gündüz rüyası gören... hemen herkes elinde kalem, anahtarlık, kaşık vs sallıyor.

Fidget Cube'un çıkış noktası, elinizde salladıklarınızın neredeyse hiç birinin aslında gerçek işlevinin sallanmak olmaması. Kaleminiz size aslında "Beni rahat bırak" derken elinizi çiziyor, anahtarlık ya da kaşık sizi asla tatmin etmiyor. Bu işlev için tasarlanmış, tesbihse bugün birçokları için stil olarak fazla ağır. Fidget Cube, Türkiye ya da Orta Doğu'dan bakınca bir modern ve daha gelişmiş tesbih projesine benziyor.

fidget-cube-kickstarter

Fidget Cube, birbirinden farklı tasarlanmış yüzeyleri sayesinde parmaklarınızla yapmayı sevdiğiniz çıtlatma, yuvarlama ve joystick çevirme gibi hareketlere izin veriyor. Minimal tasarımı elinizin içinde kaybolmasına ve sessiz çalışarak etrafınızdaki insanların dikkatini dağıtmamasına izin veriyor. Fidget Cube, hemen herkesin günlük hayatında yer edinebilecek, kalem, silgi ve diğer kırtasiye aletleri kadar yaygın kullanılabilecek bir aygıt.

Sekiz farklı renk seçeneğiyle sunulan Fidget Cube'un erken dönem destekçileri için fiyatı 14 dolar. Çoklu alabileceğiniz ürünün Kickstarter kampanyasında 10'lu paketi 80 dolar. Yaygın bir ihtiyaca cevap vermesi ve fiyat avantajına ek olarak üretim sürecinin karmaşık cihazlara göre kolay tamamlanacağı gibi ön görüler aygıtın çok sayıda kişi tarafından desteklenmesini sağlıyor. Fidget Cube'un planı Aralık'ta siparişleri teslim etmek ancak yoğun ilgi bu süreyi uzatabilir. Kickstarter kampanyası ise Ekim'de sona eriyor.

Kıyas için, Oculus Rift Kickstarter'da yaklaşık 2,4 milyon dolar toplamış ve en çok fonlanan projeler arasına girmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.