Apple Pay, Japonya pazarına giriş yapıyor

Dün akşam saatlerinde Webrazzi'de sizler için canlı olarak bloglanan, iPhone 7 ve Watch 2 modellerinin tanıtıldığı etkinlikte bir diğer önemli haber ise Apple Pay cephesinden geldi.

Tim Cook tarafından yapılan açıklamayla Apple Pay'in önümüzdeki Ekim ayından itibaren Japonya pazarına giriş yapacağı duyuruldu. Apple Pay'in Japonya serüveni biraz daha özel ve anlamlı olacak çünkü Apple Pay, Japonya pazarına giriş yaptığında sadece kerdi kartları ve banka kartları değil, Japonya'nın raylı sistem ağında kullanılan ödeme metodu Suica kartları da eklenebilecek. Bu da Apple Pay'in NFC ile ödeme teknolojisinin toplu taşıma alanında da kullanılacağı anlamına geliyor.

apple-pay-japan_big

Apple CEO'su Tim Cook yaptığı açıklamada Apple Pay'i kullanıcıların günlük yaşamanın bir parçası haline getirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Apple Pay'in toplu taşıma ağında kullanılabilecek olması ve Japonya'nın en büyük finans kuruluşlarınca da desteklenmesi Apple Pay kullanımında önemli bir rol oynayacak.

Apple Pay, Japonya'daki e-ticaret alışverişlerinde de kullanılabilir olacak. Apple Pay bu alanda öncelikle BASE, Demae-Can, giftee, Jalan.net, JapanTaxi, minne ve Toho Cinema gibi Japon sitelerle anlaşmış ve Ekim ayı itibariyle online Apple Pay ödeme deneyimini bu e-ticaret sitelerinde yaşatacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.