Apple, "AirPods" kulaklıklarıyla Bluetooth dışında yeni bir kablosuz iletişim dönemini açabilir

Apple,

Apple, iPhone 7 etkinliğini bugün düzenliyor. Merakla beklenen yeni cihazla ilgili en detaylı öngörüleri, KGI'ın ünlü Apple analisti Ming-chi Kuo kısa bir süre önce paylaştı. Bununla yetinmeyen analist, bir süredir konuşulan Apple'ın yeni kulaklıklarıyla ilgili ilginç bir iddiayla geldi. Apple'ın AirPods adında bir kablosuz kulaklık geliştirdiğini söyleyen Kuo, bu yeni aksesuarın Bluetooth dışında ancak Bluetooth'a benzeyen bir teknoloji kullanacağını öne sürdü.

Kuo imzalı KGI raporu, Apple'ın iPhone 7 ile birlikte kulaklık girişini kaldıracağına kesin gözüyle bakıyor ve bundan sonraki döneme odaklanıyor. Bu süreçte kablosuz kulaklıkların iPhone kullanıcıları için var sayılan donanım haline gelmesini bekleyen Kuo, Apple'ın yeni geliştirdiği AirPods kulaklıklarıyla bu pazara hazırlandığını belirtiyor. Apple'ın kendi tasarladığı Bluetooth benzeri bir çiple çalışan ve kendi markasını taşıyan bir kulaklık piyasaya sunacağını söyleyen analist, AirPods markasıyla gelmesi beklenen bu kulaklıkların pazarın üst segmentini hedefleyeceğini de belirtiyor.

Kuo'nun açıklaması akıllara ilk Apple'ın 3 milyar dolara satın aldığı Beats şirketine ait kulaklıkların ne olacağı sorusunu getiriyor. Buna cevap niteliğinde Kuo, Beats'in bir grup kulaklıklarının orta segmenti hedefler şekilde konumlandırılacağını not ediyor. Apple markalı AirPods'un fiyatıyla ilgili bir tahmin yok ancak açıklamalardan "pahalı" olacağı net bir şekilde anlaşılıyor. Ancak tahminin vurucu noktası elbette bu değil.

Nesnelerin iletişimi için yeni bir iletişim yöntemi 

Rapora göre, Apple'ın geliştirdiği Bluetooth benzeri çip, yalnızca kulaklıklar için değil, Apple cihazları arasında düşük güç tüketen kablosuz iletişim için var sayılan iletişim kanalı olabilir. Akıllı ev konseptindeki tüm Nesnelerin İnterneti (IoT) aksesuarları ve akıllı otomobil ekipmanları bu iletişim yöntemini kullanabilir. Bu tip bir geçişe Apple'ın "Güç tasarrufuna gittikçe daha fazla ihtiyaç duyması, iletişim özellikleri ve potansiyel hızlı büyüme" nedenleriyle ihtiyaç duyduğunu söylüyor Kuo.

Apple'ın bu akşam düzenleyeceği iPhone 7 etkinliğinde AirPods'ı tanıtması olasılığı düşük. Kablosuz kulaklıkların iPhone 7 kutusundan çıkma ihtimali daha da düşük. Zira daha önce sızan görüntüler, kutudan Lightning çıkışlı kulaklıkların çıkacağına işaret ediyordu.

Apple, AirPods kulaklıkları geçtiğimiz Temmuz'da patentlemişti. Yeni aksesuarların AirPods adını AirPlay teknolojisinden aldığı yorumları, Kuo'nun iddialarıyla birlikte güçlendi. Ancak AirPlay'in yaygınlıkla kullanılan bu tip bir kablosuz iletişim yöntemi haline gelmesi için geliştirilmesi gereken birçok yönü olduğu da ortada.

Kaynak:Patentlyapple.com
Kaynak:Patentlyapple.com

Apple'ın iddiaları doğrulayıp doğrulamadığını bu akşam düzenleyeceği ve bizim canlı bloglama ve yayınlarla aktaracağımız etkinlikte görebilirsiniz. Bizden ayrılmayın!

Tepe görseli: First Post

Öne çıkan görsel: Apple Insider

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.