Akıllı bahçıvanlık uygulaması Grobo ile ev ortamında bitki yetiştirmek çok kolay

Akıllı bahçıvanlık uygulaması Grobo ile ev ortamında bitki yetiştirmek çok kolay

Tarımcılık alanında teknolojinin kullanımı günümüzde yoğun olarak gerçekleştiriliyor ancak Grobo adlı girişim, kullanıcılarına tarım teknolojilerini evinize kadar getiren bir ürün sunmayı hedefliyor.

Çoğumuz bir bahçeye sahip değil ve kendi ürünlerini organik olarak yetiştirme imkanından çok uzak. Grobo ise mikro bir yapıda da olsa, kendi ürünlerinizi yetiştirebileceğiniz küçük bir bahçe vaadiyle birlikte akıllı telefon uygulamasını kullanıma sunuyor.

Grobo'yu tanımlamak gerekirse, evinizin bir parçası haline gelebilecek bir eşyadan daha büyük olmayan, ufak çaplı bir sera ve yönetim istemi olduğunu söylemek mümkün. Grobo elinize geçtiğinizde istediğiniz tohumları ekmeniz, sonrasında da Grobo uygulamasından hangi tohumu ektiğiniz belirterek uygulama üzerinden bitkiyi yetiştirmeniz gerekiyor.

Grobo ile yeşillikler, çilek gibi meyveler ya da domates gibi farklı ürünleri tohum olarak ekebiliyorsunuz.  Grobo ürünü sensörler sayesinde izleyerek sıcaklık ve nem ayarlarını yapıyor. pH derecesi ya da su seviyesi gibi özellikleri uygulama üzerinden takip edebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra ışıklandırması ve havalandırması da üründe yer alıyor. Filtreleri sayesinde içindeki herhangi bir koku dışarıya yansımıyor. Wi-Fi ile bağlanan Grobo ürünü, iOS ya da Android işletim sistemli telefonlarınızla konuşarak bitkiniz büyürken bunu sizin de akıllı telefonunuzdan takip etmenizi sağlıyor.

Kanada merkezli girişimin ilk ürünleri Mayıs 2017'de teslim etmesi beklenirken, Grobo şu anda 899 dolarlık fiyat etiketiyle ön sipariş toplamaya devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.