Samsung akıllı saat ailesininin yeni üyesi Gear S3'ü tanıttı

Samsung akıllı saat ailesininin yeni üyesi Gear S3'ü tanıttı

1 Eylül 2015'te yeni nesil akıllı saati Gear S2'yi duyuran Samsung, tam 1 yıl sonra ailenin yeni üyesi Gear S3'ü tanıttı. Gear S2 ile benzeşen Gear S3, Samsung'un yeni nesil akıllı telefonlarından eksik etmediği IP68 su geçirmezlik standartını ve yerleşik GPS özelliğini taşıyor.

Gear S3 de tıpkı Gear S2 (video) gibi biri spor (frontier) biri klasik (classic) olmak üzere iki ana tasarım seçeneğine sahip. Klasik model, daha minimalist döner bezel ve deri kayışı ile spor modelden ayrılıyor ve genel olarak teknoloji meraklısı profesyonelleri hedefliyor. Her iki modelde de 4GB depolama kapasitesi ve 768 MB RAM ve çift çekirdekli 1 Ghz işlemci gibi teknik özelliklere bulunuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=ynTB211p1PQ

Gorilla Glass'tan özel bir ekran

Gear ailesinde ilk kez Gorilla Glass'ın özel bir tasarımını (Corning Gorilla Glass SR+) kullanan Samsung, bu ekranın giyilebilir cihazlara özel tasarlandığını ve daha sağlam ve etkili olduğunu paylaşıyor. 16 milyon renk gösteren Always On Display (AOD) ekran Super AMOLED teknolojisine sahip. Samsung bu özelliğiyle Gear S3'ün diğer akıllı saatlerden ayrıldığını söylüyor.

Paylaşılan bilgilere göre Gear S3 sahipleri gelen çağrıları artık ekrana dokunmadan kabul veya ret edebilecek, alarmları durdurabilecek. Gear S3, ekrana yazılan/çizilen mesajları otomatik olarak metin ve emojilere dönüştürürken, yapılacaklar listesi veya küçük hatırlatmalar oluşturmak da mümkün olacak.

Tizen temelli Gear S3'ü yeni uygulamalarla zenginleştiren Samsung, BMW'nin mobil uygulamasıyla da etkileşim kurarak yolculuklara dair bilgiler verebilecek. Samsung, akıllı saatlerde ilk kez olarak Samsung Knox Tizen Wearable SDK'yı 3. parti geliştiricilere açtığını da duyuruyor ve benzer işbirliklerinin sayısını artırmak istediğini gösteriyor.

Gear-S3

LTE desteği

Gear S3'ün her iki modeli de tıpkı Gear S2'de olduğu gibi NFC desteğine sahip. Bu sayede desteklenen pazarlarda Gear S3 sahipleri mobil ödeme yapmak için akıllı saatini kullanabilecek. Spor model 3G/LTE  ve kablosuz bağlantı desteğine sahipken klasik modelde sadece kablosuz bağlantı desteği bulunuyor. Tabi her iki model de bluetooth 4.2 bağlantısını destekliyor.

Samsung Gear S3'ün fiyatı ve ne zaman satışa sunulacağı hakkında bir bilgi yok ama Gear S2'nin geçen yılın Kasım ayında 899 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu hatırlatabiliriz.

Aşağıda her iki modelin teknik özelliklerini detaylı olarak görebilirsiniz.

Samsung-Gear-S3

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.