Mehmet Şimşek Twitter üzerinden Apple'ı Türkiye'ye davet etti

Mehmet Şimşek Twitter üzerinden Apple'ı Türkiye'ye davet etti

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nda yaklaşık üç yıldır süre gelen vergi soruşturmasında teknoloji devi Apple için nihai karar bugün verildi. Avrupa Birliği'nin 1991 ve 2007 yılları arasında Apple ile İrlanda hükümeti arasındaki vergi anlaşmalarını inceleyen komisyon Apple'ın Avrupa'daki satışlarından elde ettiği gelire karşın ödediği vergi tutarını yetersiz buldu.

Apple'ın İrlanda hükümetinden aldığı vergi teşvikleri konusunda da çalışma yapan komisyon sürecin yasa dışı olduğu kanısına vararak Apple'ı İrlanda hükümetine ödenmek üzere daha önce tarihte görülmemiş bir tutar ile 13 milyar avro cezaya çarptırdı. 

Konunun basına yansımasından hemen sonra Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Twitter üzerinden yayınladığı mesaj ile Apple'ın Türkiye'ye taşınabileceğinin ve sağlanacak vergi avantajlarıyla kurumun Avrupa Birliği ile bürokratik süreçlerle uğraşmak zorunda kalmayabileceğinin altını çizdi.

Hükümet düzeyinde Türkiye'ye davet edilen Apple'ın bu rekor ceza ile birlikte yakın zaman içerisinde Avrupa'daki ticari faaliyetleri ile ilgili yeni bir geçiş dönemi yaşayıp yaşamayacağını hep beraber takip etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.