Köpeklerin Airbnb'si DogHero 3,1 milyon dolar yatırım aldı

Köpeklerin Airbnb'si DogHero 3,1 milyon dolar yatırım aldı

Evcil hayvanlara dönük girişimleri özellikle Avrupa ve Amerika'da dikkat çekici işler yapabiliyor. Brezilya'da 3,1 milyon yatırım alan DogHero da bunun bariz bir örneği.

Airbnb'nin köpeklere has modeli olarak tanımlanan Doghero, köpek sahiplerinin sevgili dostlarını güvenilir bakıcılara emanet etmesine aracılık ediyor. 2014 yılında kurulan girişim şu anda 100 bin köpek ile 5 bin bakıcıya hizmet veriyor ve ülke genelinde 400 şehirde* kullanılıyor.

2015 yılında Kaszek Ventures'dan bir tohum yatırım Doghero, Latin Amerikalı Monashees'in liderlik ettiği yatırım turunda 3,1 milyon dolar yatırım almayı başarmış. Bu işe yatırılan bu tutar bizim için şaşırtıcı gelebilir amaBrezilya'da evcil hayvanlar için 8.16 milyar dolar harcandığı düşünülürse rakamın pek de şaşırtıcı olmadığı söylenebilir.

Kurucu ortaklardan Eduardo Baer, çok seyahat ettiklerini ve hayvanlarını bırakacak güvenilir bir yer bulamadıklarını söyleyerek yine kişisel ihtiyaçtan doğan bir girişime imza attıklarını gösteriyor. Girişimciler önümüzdeki iki yılda 2,5 milyondan fazla köpeğe ve 20 bin bakıcıya ulaşmak istiyor.

Yine rakamlara bakarak Brezilya'da 35,8 milyon köpeğin var olduğunu ekleyelim. Köpek sahipliği bakımından Brezilya'nın önündeki tek ülke ise ABD ve ABD'de DogHero'nun yaptığı işi yapan Rover.com ve DogVacay.com 100 milyon dolardan fazla yatırım almış durumda.

Türkiye'de genelde bu alanda amatör çalışmalar görüyorum ama bunun sebebi olarak sektörel veri eksikliği kadar pazarın yeterince büyük olmaması da gösterilebilir.

*Brezilya Coğrafya ve İstatistikler Enstitüsü (İGBE) tanımlamasına göre bir "şehir" "Belediye" merkeziymiş ve Brezilya'da 9,564 "belediye" varmış. Kaynak: Wikipedia

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.