Sanatın ve sanatçının pazar yeri iyisahne.com 5 milyon TL değerlemeyle yatırım aldı

Sanatın ve sanatçının pazar yeri iyisahne.com 5 milyon TL değerlemeyle yatırım aldı

Sizlere sanatın ve sanatçının pazar yeri olarak tanıttığımız iyisahne.com yatırım aldı. Girişim, GBA ve EGİAD Melekleri imzasını taşıyan yatırım sonrası değerlemesini 5 milyon TL'ye yükseltti.

Son dönemin en aktif meleklerinden Melih Ödemiş ve Kurtuluş Eker gibi GBA (Galata Business Angels) üyelerinin başını çektiği yatırıma, EGİAD (Egeli Genç İş Adamları Derneği) Melekleri’nden ise Ali Barçın, Mustafa Aslan ve Yaşar Baran Kayhan katıldı. Melih Ödemiş'in liderliğini üstlendiği yatırım turuna bu isimlerin yanı sıra Williamsburg Capital LLC ve Ersin Gençtürk de dahil oldu.

Aynı zamanda bir Webrazzi Arena girişimi olan iyisahne.com; hatırlarsanız stratejik ortaklık olarak da değerlendirilebilecek olan ilk tur yatırımını Devlet Opera ve Balesi, Borusan Filarmoni Orkestrası ve Devlet Konservatuarı gibi oldukça önemli kurumların 4 değerli sanatçısından almıştı.

iyisahne.com ekibinin yatırım sonrası pozu
iyisahne.com ekibinin yatırım sonrası pozu

Sanatçıların erişebilirlik sorunu ortadan kaldırarak topluluk temelli bir pazar yeri olan iyisahne.com; kullanıcılarına düğün, kurumsal etkinlik ve karşılama gibi çok sayıdaki organizasyon için binlerce sanatçıya tek bir noktadan ulaşma imkanı sunuyor.

iyisahne.com bünyesinde şu an için 2 bini aşkın sanatçı bulunuyor

Platforma sanatçı eklerken 'kapalı devre' bir yapıyla, ince eleyip sık dokuduklarının altını çizen iyisahne.com ekibi; bugüne kadar 400'ü aşkın profil altında yaklaşık 2 bin sanatçıyı bünyesine katmış.

iyisahne.com'un aldığı yatırım sonrasında hem platformun kapsama alanını hem de sanatçı kategorilerini hızla genişletmeyi planladığını öğrendik. Bunun dışında platformun önümüzdeki 1 yıl içerisinde 5 bin sanatçıya ulaşma hedefi olduğunu da paylaşalım.

iyisahne.com, kurucusunun tabiriyle Yemeksepeti’nin restoranlar için yaptığını sanatçılar için yapıyor

Yatırımla alakalı olarak girişimin kurucu ve CEO'su Sinan Zabunoğlu "Her zaman söylediğimiz gibi sanat ve performans denilince akla gelen ilk marka olmak istiyoruz. Yemeksepeti’nin restoranlar için yaptığını sanatçılar için yapan Türkiye’nin ilk pazar yeri olarak Yemeksepeti’nin kurucusu Melih Ödemiş’in liderliğinde yatırım almış olmayı büyük bir şans olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

iyisahne.com CTO’su Deniz Tav ise piyasayı şeffaflaştırma vurgusu yaparak şunları kaydetti: "Tüketici açısında berrak olmayan bir pazarı şeffaflaştırarak, kültür-sanat ve eğlence ekonomisini demokratize etmek ve alışkanlıkları değiştirmeyi hedefliyoruz. Sanatçıları görünür, bilinir ve erişilebilir kılarak aracı/çantacı denilen kitleyi tabiri caizse oyun dışına itmeyi planlıyoruz."

Melih Ödemiş ise iyisahne.com yatırımıyla alakalı olarak şunları söyledi: "Kurulduğu günden bu yana kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen platformun ortaya koymuş olduğu üstün başarı nedeniyle yatırım yapma kararı aldık. Girişimin bu sinerji ile faaliyetlerine devam edeceğine ve çok daha büyük işlere imza atacağına kesinlikle inanıyoruz."

iyisahne.com hakkındaki gelişmeleri büyük bir zevkle sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Girişimi daha da iyi tanımak için geçen yıl Webrazzi Arena sahnesindeki sunumunu izleyebilirsiniz. Bu arada iyisahne.com 2. tur yatırımına liderlik eden Melih Ödemiş'in Webrazzi Arena jurilerinden biri olduğunu da belirtelim. :)

Ve artık bir klasik haline gelen 'imza pozu'
Ve artık bir klasik haline gelen 'imza pozu'
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.