Girişimcilerin kuruluş ana sözleşmelerini noterde tasdikletme zorunluluğu kaldırıldı

Girişimcilerin kuruluş ana sözleşmelerini noterde tasdikletme zorunluluğu kaldırıldı

09.08.2016 tarihli resmi gazetede yayınlanan ve çok yakında Ticaret Sicil Müdürlüklerince uygulanması beklenen 6728 sayılı ''Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun'' ile Türk Ticaret Kanunu (TTK)’nun çeşitli maddelerinde değişikliklere gidildi.

Yapılan düzenlemeler ile şahıs ve sermaye şirketlerinin kuruluş ana sözleşmelerini noterde tasdikletme zorunluluğu kaldırılırken Ticaret Sicil Müdürlerine veya yardımcılarına bu tasdik işleminin yerine makam huzurunda imza imkanı getirildi.

İlk günden itibaren oda kayıtları, noter tasdikleri gibi sermaye gerektiren bürokratik engellere takılan girişimciler için ortalama 1500-2000 TL'lik bir masrafın ortadan kaldırılacağı anlamına gelen bu kanun değişikliğiyle henüz yeni şirketleşme aşamasında olan girişimlerin kuruluş maliyetlerinde bir nebze olsun iyileştirme sağlanabilmiş oldu.

Özellikle tohum yatırımlara bir ivme kazandırabilecek bu kanun değişikliğinin ilerleyen dönemde girişimcileri bürokratik engellerle daha az uğraştıracak bir değişimin başlangıcı olarak görüyor ve girişimcilerin sorunlarını dinleyip çözüm üreten yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.