Asseco'nun Türkiye'deki sanal POS girişimi Paratika da BDDK lisansı aldı

Aldığımız bilgilere göre Paratika da BDDK lisansını alarak sektörde aktif hizmet veren e-ödeme şirketleri arasına katılmış.
Asseco'nun Türkiye'deki sanal POS girişimi Paratika da BDDK lisansı aldı

paratika_Logo_ok

Polonya merkezli Asseco Grubu'nun Türkiye'de Paratika markasıyla sanal POS hizmeti sunacağını 2015 yılı sonunda sizlerle paylaşmıştık. Aldığımız bilgilere göre Paratika da BDDK lisansını alarak sektörde aktif hizmet veren e-ödeme şirketleri arasına katılmış.

Paratika'nın çatı şirketi Asseco SEE*, Güney Doğu Avrupa’nın yazılım ve hizmet gelirleri bazında en büyük şirketlerinden biri ve Türkiye'nnin de önde gelen bankalarına ve e-ticaret firmalarına hizmet sunuyor. Sektörde 17 yıllık bilgi deneyime sahip olan şirket, ülkemizde Nestpay Ödeme Hizmetleri A.Ş. şirketiyle hizmet veriyor ve sanal POS tarafında Paratika markasını kullanıyor.

6493 sayılı kanunun gerektirdiği şartlara hizmet veren Paratika, tek fiyatlama ve tek panelden mutabakat kolaylığı ile paket olarak sanal POS çözümü sunduğunu ifade ediyor.

Asseco_SEE_Ulke_Muduru_Hatice_Ayas

Hatice Ayas

Nestpay'in Genel Müdürü Hatice Ayas, e-ticaret yapmak isteyen tüm firmalara sanal POS çözümü sunmak istediklerini söylüyor ve hem e-ticaret firmalarına hem de son kullanıcılara faydalı bir hizmet sunmayı hedeflediklerini ekliyor.

Hatırlatmak gerekirse BDDK'nın 6493 sayılı “Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları” kanuna uygun lisans sağlamayan Paypal, Türkiye'deki hizmetlerini durdurmuş ve sektördeki dengeler değişmişti. Bu yeni kanunun gereğini yerine getiren şirketlerin sayısı ise giderek artıyor ve Paratika.com da bunlardan biri oldu. Eğer Paypal geri dönerse nasıl bir pazar payına sahip olacak merakla bekliyoruz.

*Asseco SEE, Ekim 2009 yılından bu yana, Varşova Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören halka açık bir şirket ve 40 ülkede 18,000’den fazla çalışanı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.