Getsy, Türkiye'de yayınlanan en iyi mobil ticaret uygulamalarından biri olmaya aday

Getsy, Türkiye'de yayınlanan en iyi mobil ticaret uygulamalarından biri olmaya aday

Türkiye'de e-ticaret sektörüne yeni girişimler eklenmeye devam ediyor ancak bunlardan pek azı günün trendlerini anlayıp, uygun bir yorumla kullanıcıya ulaşıyor. Bu az sayıdaki girişimden biri olan Getsy, mobil öncelikli olması ve oyunlaştırma kurgusuyla, son dönemde karşımıza çıkan en iyi uygulamalardan biri.

Getsy, Özyeğin Üniversitesi'nde öğrenciliklerine devam ederken büyük teknoloji şirketlerinde staj yapan, aynı zamanda farklı girişimlere imza atan Berk Tosun, Mert Arman ve Kaan Barış Bayrak'ın ortak girişimi. Geçtiğimiz yıl kurduğu Yazılımbulutu girişimiyle şirketlere yazılım çözümleri sağlamaya başlayan üçlü, Getsy'yi yaklaşık sekiz ay önce hayata geçirdi.

İlk kez Ağustos başında iOS için yayınlanan Getsy uygulaması, satış yerine içeriğe -haliyle kullanıcıya- odaklanmasıyla benzerlerinden ayrışıyor. Getsy'yi mobil ticaret için Tinder uygulaması şeklinde tanılamak da mümkün. Facebook ya da e-posta hesabınızla kaydolduğunuz uygulama, arama yapmanıza gerek kalmadan sizi doğrudan alışverişin kalbine gönderiyor. Eline moda ya da ev/yaşam dergisi alan hemen herkesin ilk yaptığı şeyin, koleksiyonların olduğu sayfaları çevirmek olduğu düşünüldüğünde, uygulamanın kullanıcı deneyimini açısından ince bir yaklaşıma sahip olduğu anlaşılıyor.

getsy

Getsy'nin keşfet bölümünde, Tinder'da profilleri geçer gibi, beğendiğiniz bir kombini sağa, beğenmediğinizi sola atarak ilerliyorsunuz. Tinder'da olmadığınız için geçtiğiniz bir profili elbette geri getirebiliyor, yeniden inceleyebiliyorsunuz. Beğendiğiniz ürünler/kombinler profil sayfanızda kategorilerine göre listeleniyor. Burada dilerseniz kendi kombinlerinizi oluşturabiliyorsunuz.

Getsy yalnızca moda keşfi için geliştirilmiş bir uygulama değil. Gelir ortaklığı kurgusuna sahip uygulamadaki her bir ürün markası ve fiyatı profil kartlarının sağ alt kısmında yazıyor ve dilerseniz bunları satın alabiliyorsunuz. Satın alma işlemiyse Getsy'nin dışında gerçekleşiyor. Getsy'nin anlaştığı şirketler arasında Beymen, Mudo, Brandroom, Modagram, Trendyol, Koton ve Lidyana gibi tanınmış markalar yer alıyor. Getsy uygulamasında beğendiğiniz bir ürün istediğiniz kadar vitrininizde kalabiliyor, uygulama eğer isterseniz bu ürünler indirime girdiğinde size bildirim de gönderiyor.

İki bin kayıtlı kullanıcıyı geçtiğini paylaşan Getsy'de kullanıcılar ortalama 5-7  dakika arasında zaman geçiriyor. Bunun, e-ticaret uygulamalarının 2,5 katı olduğu düşünüldüğünde Getsy'nin içerik odağıyla iyi iş çıkardığı söylenebilir. Uygulamanın bu başarısı Getsy'yi kısa bir süre önce İTÜ Çekirdek hızlandırma programına kabul edilen girişimler arasına soktu.

Uygulama arayüzünü kullanıcı geri dönüşleri doğrultusunda yenileyen Getsy, yeni İOS uygulamasını yakında yayınlayacak, bundan yaklaşık iki ay sonra da Android uygulamasının yayınlanması planlanıyor. Getsy, uzun vadede kendi satışlarını yapan bir mobil ticaret uygulaması haline gelmek vizyonuyla hareket ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.