Ford, Hindistan'ın Zipcar'ı olmak isteyen Zoomcar'a yatırım yaptı

Ford, Hindistan'ın Zipcar'ı olmak isteyen Zoomcar'a yatırım yaptı

Özel araç çağırma uygulamaları ve otonom araç teknolojileri otomotiv üreticilerinin yatırımlarını tetiklemeye devam ediyor. Lider otomobil üreticilerinden Ford, araç kiralama girişimi Zoomcar.com'a yatırım yaptı.

Hindistan merkezli Zoomcar için Hindistan'ın Zipcar'ı benzetmesi yapılabilir. 2013 yılında kurulan girişim, Uber gibi özel şoförlü araç yerine sürücüsüz araç kiralama hizmeti sunuyor. 2014'te 8 milyon dolar, geçen yaz ise 11 milyon dolar yatırım alan girişim Ford'un alt şirketi Ford Smart Mobility'nin liderlik ettiği yeni turda tam 24 milyon dolar yatırım almış. Böylece Bangalore merkezli girişimin toplam yatırımı 46 milyon dolara yükselmiş.

Zoomcar'ın değerlemesi paylaşılmıyor ama yatırımcılar arasıda Sequoia Capital, Nokia Growth Partners (NGP) ve Empire Angels gibi isimleri görmek mümkün. Hindistan'ın 7 şehrinde 2000 aracı olan girişimin uygulaması yüzde 75 kullanım oranıyla 1,5 milyon kez indirilmiş.

zoomcar

Paylaşılan bilgilere göre Ford, Zoomcar'ın ilk üretici iş ortağı ve filodaki araçların çoğu Ford tarafından sağlanıyor. Bu da Ford'un Zoomcar'ın potansiyelini daha yakından takip etmiş olabileceğini gösteriyor.

Ford bu yatırımla hem Hindistan pazarındaki etkinliğini hem de mobiliteye verdiği önemi pekiştirme hedefinde. Zoomcar içinse daha hızlı bir büyüme hızının beklendiğini söyleyebiliriz.

Hatırlatmak gerekirse Baidu ile LiDAR'a 150 milyon dolar yatırım yapan Ford, önümüzdeki 5 yıl içinde kendi sürücüsüz araçlarını üretmeyi hedefliyor. Hayallerin gerçeğe dönüşeceği günü merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.