Best Buy mağazaları gözü sanal gerçeklik gözlüklerine dikti

Best Buy mağazaları gözü sanal gerçeklik gözlüklerine dikti

ABD'nin en büyük teknoloji marketleri zincirlerinden olan Best Buy, sanal gerçeklik gözlüklerinin yaygınlaştırılması ve satışı konusunda adımlar atıyor. Sanal gerçekliğin potansiyel büyümelerine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Best Buy'ın CEO's Hubert Joly, bu doğrultuda yeni teknolojileri son tüketiciye ulaştırma anlamında önemli bir aracılık görevi üstlenmeye karar verdi.

Oculus Rift'leri Mayıs ayında bazı mağazalarına demo amaçlı olarak kuran Best Buy, şimdi de Oculus Rift'i ABD genelindeki 500 farklı mağazada raflara dizmek için önemli bir anlaşmaya imza atmış. Oculus Rift'in sahibi şirket konumunda bulunan Facebook görünen o ki online satışın yanında Best Buy gibi fiziksel noktalardaki satış performansını da ciddi biçimde önemsiyor.

Best Buy daha önce de Sony'nin PlayStation VR'ı için 200 adet demo noktası kuracağını bildirmişti. PlayStation VR'ın Ekim ayında piyasaya çıkmasıyla birlikte pek çok Best Buy mağazasında PlayStation VR deneyimi yaşanabiliyor olacak. Bunun yanı sıra Best Buy'ın karlı çıkacağı tek nokta bu ürünlerin satışından elde edilecek gelir değil. Bugünlerde pek çok PC kullanıcısı da bilgisayarlarını Oculus'a ve sanal gerçekliğe hazır hale getirmek adına güncellemeler yapıyor. Best Buy, bu yeni bilgisayarların ya da yeni donanımları da kendi üzerinden satmaya çalışarak önemli bir kazanç elde etmiş olabilecek.

Sanal gerçeklik gözlük setlerinin Deloitte tarafından yapılan tahminlemede 2016 yılı içinde toplam 2.5 milyon adetlik bir satış rakamına ulaşması beklerken, bakalım Best Buy'ın sanal gerçeklik gözlüklerini tüketicilere daha çok yakınlaştırması satış adetlerine nasıl etki edecek?

Görsel kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.