Okul.com.tr okul ve eğitim seçiminde akla gelen ilk adres olmak istiyor

Okul.com.tr okul ve eğitim seçiminde akla gelen ilk adres olmak istiyor

Türkiye'de eğitim konusu sıkça tartışılır ve söz konusu okul seçimi olduğunda karar vermek pek de kolay olmaz. Okul.com.tr işte bu noktada devreye girerek okul ve eğitim tercihlerinde en doğru seçimin yapılmasına aracı olmak istiyor.

Emre Kırbıyık öncülüğünde 5 kişilik bir ekip tarafından geliştirilen Okul.com.tr, 2015'te çalışmalarına başlanan ve Ocak 2016'dan bu yana hizmet veren bir girişim. İlk amacı okullar hakkında internetteki yegane başvuru/bilgi kaynağı olmak. Bu amaç doğrultusunda okulların tüm faaliyet bilgilerini, eğitim anlayışlarını, fotoğraflarını ve daha fazlasını kullanıcılarına sunuyor.

Özel okul tercihleri yüzde 47 arttı

Okul.com.tr, şu anda 4 şehirden (İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya) ve 4 farklı eğitim seviyesinden (Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise) binden fazla özel ve devlet okulu hakkında bilgi sunuyor. Okullar hakkındaki yorum sayısı ise 4 binin üzerinde. Emre Kırbıyık bu rakamların hızla artmasını bekliyor. Zira Türkiye’de 2015-2016 eğitim öğretim yılında 1 milyon 102 bin öğrenci özel okulları tercih etmiş ve geçen yıla göre yüzde 47’lik dikkat çekici bir artış yaşanmış.

Anaokullarından üniversitelere kadar tüm eğitim kurumlarını kapsayacaklarını söyleyen Emre Kırbıyık, eğitim programları da aynı çatı altında toplayacaklarını söylüyor ve "Uzun vadede eğitim ve öğretim alanında tüm sorunlara yardımcı olan, hatta çözüm sunan bir platform olmak istiyoruz." diye ekliyor.ozel okullar okul.com.tr

"Fremium" gelir modeli

Şu anda okulları ücretsiz listeleyen girişim, özel gösterim alanlarında okullarını tanıtmak isteyen okul yöneticilerine farklı paket seçenekleri sunuyor. Yani gelir kanalını ücretli ek özellikler (freemium model) üzerine kuruyor ve bu özelliklerin çapını genişletmek istiyor.

Açıkçası bir zamanlar benim de düşündüğüm bir girişim olduğu için bu alandaki fırsatın (özellikle yurtdışında) dikkate değer olduğunu söyleyebilirim. Eğitim dikeyinin farklı yan kollara ayrıldığı da düşünülürse, Okul.com.tr'nin önümüzdeki dönemde büyüme sıkıntısı yaşamayacağı kanısındayım. Haklı çıkıp çıkmayacağımı(zı) da yine zamana bırakalım. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.