Microsoft akıllı toplantı düzenleyici Genee'yi Office 365 için satın aldı

Microsoft akıllı toplantı düzenleyici Genee'yi Office 365 için satın aldı

Microsoft, Genee adlı girişimi satın almak için anlaşmaya vardığını duyurdu. 2014 yılında, Ben Cheung ve Charles Lee tarafından kurulan girişim kullanıcıların SMS ve e-postaları üzerinden takvimlerine müdahale ederek toplantılarını bir yapay zeka ile ayarlamaya yardımcı oluyor.

Genee aslında kişisel bir asistan olarak konumlanıyor. Örneğin kullanıcı bir toplantı için karşı tarafa e-posta atarken CC'ye Genee'yi ekleyip, Genee'nin elektronik postayı analiz etmesi ve e-posta içindeki  toplantı yeri, toplantı tarihi ve toplantı saati gibi detayları anlayarak, bunu direkt takviminize eklemesiyle sonuçlanıyor.

Microsoft ise Genee ile ilgili planlarını oldukça açıkça belirtmiş. Genee yaptığı çalışmaları bundan sonra Microsoft yararına kullanacak. Microsoft'un Office 365'in yeteneklerini geliştirmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra, Genee girişiminin kurucu ortakları da Microsoft bünyesinde çalışmaya devam edecekler.

Microsoft satın aldığı girişimi de haliyle kapatacak. Genee, 1 Eylül 2016 itibariyle tüm servislerini durduracak ve hatırlatmaları göndermeleri sonlandıracak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.