Moon Express, Ay'a yolculuk için izin alan ilk özel girişim oldu

Moon Express, Ay'a yolculuk için izin alan ilk özel girişim oldu

Moon Express, gezegenimizin uydusu Ay'a gitmesi planlanan ve özel bir şirket tarafından hazırlanan ilk araç olma niteliğini taşıyor. ABD'nin havacılık resmi dairesi FAA'den izinlerini alan şirketin 2017 yılında ilk yolculuğa çıkması bekleniyor.

Moon Express'in CEO'su ve kurucu ortağı Bob Richards, önemli bir vizyonla yola çıktıklarını anlatıyor. Dünya dışı kaynakların da dünyaya ve insanlığa hizmeti gibi kulağa oldukça iddialı gelen söylemlerinin ardında önemli teknolojiler ve gelişen uzay faaliyetleri

Bugüne kadar Ay'a yolculuk yapan araçlardan farklı olarak, Moon Express'in arkasında özel bir sermaye desteği yatıyor. 26 girişimci ve mühendisin birlikte kurduğu şirket, ABD, Rusya ve Çin'in ardından Ay'a iniş yapan ilk girişim olması planlanıyor.

Moon Express ilk kez Google tarafından düzenlenen Lunar Xprize yarışması ile tanınmıştı. Bugüne kadar 30 milyon dolar yatırım alan şirketin aya iniş yapacak modülünün adı ise Moon Express MX-1 olarak belirlendi. Üzerinde güneş enerjisi panelleri bulunacak MX-1'in görevi 2017 yılının ikinci yarısında icra etmesi ve Ay yüzüne inişini gerçekleştirmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.