Twitch, 30 milyonluk oyuncu kitlesine dokunan Curse'ü satın alıyor

Twitch, 30 milyonluk oyuncu kitlesine dokunan Curse'ü satın alıyor

Bundan iki yıl önce Amazon tarafından satın alınan Twitch, oyuncular için içerik ve ürünler geliştiren Curse Inc'i satın alıyor.

Dünya genelinde çeşitli oyun odaklı web siteleri ve hizmetler sunan Curse, 2006 yılında World of Warcraft ile giriş yaptığı pazarda oldukça ilerlemiş bir girişim. Paylaşılan bilgilere göre şu anda League of Legends, World of Warcraft ve NFL oyunları için veritabanları ve rehber siteler işletiyor. Bu sayede Curse, farklı kaynaklar üzerinden (web, video, sosyal medya vb.) her ay 30 milyon kişiye dokunuyor.

Twitch'in oyuncular arasında ne kadar popüler olduğu malum ama Curse, Pokemon GO gibi yükselen yeni oyunlarda da kendi kitlesini yakalayabiliyor. Diğer yandan yeni geliştirdiği Curse adlı ürün ile oyuncuların karşılıklı iletişimini kolaylaştıran bir çözüm sunmaya başladı. Özellikle WoW oyuncularının kullandığı TeamSpeak'e rakip olacak bu ürün oyuncuların Twitch ve Youtube Gaming gibi canlı oyun platformlarında yaptıkları yayınlarda da işe yarıyor.

Amazon, satın almanın finansal detayları hakkında bilgi paylaşılmazken, Twitch CEO'su Emmett Shear da Curse'ün uzun süredir hayranı olduklarını ve benzer bir ruha sahip olduklarını paylaşmakla yetiniyor.

Curse'ün ABD dışında Londra, Sydney, Paris ve Berlin'de de ofisleri bulunuyor ve Twitch'e uygun şekilde küresel pazarda oyunseverlere dokunuyor. Bu satın almadan sonra da Twitch'de oyuncuların deneyimlerini artıracak bir gelişme göstereceğine şüphe yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.