Step to City: Beacon temelli şehir tanıtım platformu

Step to City: Beacon temelli şehir tanıtım platformu

Teknolojik yenilikler turizmle birleşince oldukça faydalı ürünler karşımıza çıkıyor. Akıllı şehir platformu sloganıyla kendini tanıtan Step to City (Android, iOS) de bu kapsamda tanıtacağımız işlerden biri.

Step to City'nin amacını bir şehri ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin en iyi deneyimi yaşatmak olarak tanımlayabiliriz. Bu amaca ulaşmak için mobil uygulamalar ve sensör (beacon) temelli bir platform inşa edilerek şehirlerin turistik önem taşıyan noktalarına Step to City sensörleri yerleştirilmiş.

Android ve iPhone uygulamalarıyla turistlere ulaşan Step to City, aldığımız bilgiye göre 6 farklı dilde ses, video ve metin formatında içerikler sunuyor. İlk olarak Kayseri'de uygulanmaya başlanan proje İstanbul, Kapadokya, Ankara, Sivas, Yozgat'ı da içine alacak şekilde genişlemiş ve yakında İzmir'i de kapsamayı hedefliyor.

Step to City

Beş ortaklı bir yapıyla kurulan Step to City Teknoloji ve Tanıtım A.Ş.'nin yöneticisi Kürşat Demirezen'den aldığımız bilgiye Step to City sensörleri yurtiçinde sadece turizm eserlerine değil, çeşitli yeme-içme mekanlarına, oteller ve sağlık kuruluşlarına da yerleştiriliyor. Diğer yandan Step to City, Türkçe ve İngilizce olarak çıkartılan bir turizm dergisi de yayınlıyor ve platformun farklı ülkelerde uygulanması için de görüşmeler yapılıyor.

Kürşat Demirezen, Step to City mobil uygulamalarına ödeme sisteminin entegre edilmesinin de planlandığını ve bu sayede yabancı turistler için kolay ödeme imkanının sunulacağını da ekliyor. Eklenmesi planlanan bir diğer yenilikse AVM'ler ve Kapadokya gibi geniş turistik alanlarda gezinmeyi kolaylaştıracak iç mekan yönlendirmeleri.

Step to City'nin faydalı bir ürün olduğu aşikar. Diğer yandan projenin hem web ve mobil ayaklarında hem de içerik özelinde geliştirilmeye ihtiyacı olduğunu da söyleyebilirim. Eğer yeni şehirleri gezmeyi seviyorsanız Step to City uygulamalarını Google Play ve App Store'da indirip incelemeye başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.