Google, görüntülü görüşme uygulaması Google Duo'yu yayınladı

Google, görüntülü görüşme uygulaması Google Duo'yu yayınladı

Mobil iletişim uygulamalarında rakiplerinin oldukça gerisinde kalan Google, görüntülü arama uygulaması Google Duo'yu uygulama mağazalarında yayınladı.

Google Duo, Mayıs ayında San Francisco’da düzenlediği I/O 2016 etkinliğinde tanıtılmıştı. Google'ın Skype, iMessage gibi uygulamalara rakip niteliğindeki uygulaması rakiplerinin aksine sadece görüntülü görüşmeye imkan tanıyor. En basit haliyle mesajlaşma veya etiket kullanma gibi interaktif video özellikleri de bulunmuyor.

Android ve iOS (v.9 ve üzeri) için çift platformla açılışı yapan Google, yeni uygulamasında tamamen basitliği ön plana almış. Uygulamayı açtığınızda yapabileceğiniz tek şey arkadaşlarınızla görüntülü görüşme başlatmak veya birini Google Duo'ya davet etmek.

https://www.youtube.com/watch?v=CIeMysX76pM

Google'ın 'knock knock' adını verdiği özellik(!) ise biri tarafından arandığınızda yanıt vermeden önce karşı tarafın görüntüsünü almanızı sağlıyor. Ancak bunun da bir istisnası var; iOS kullanıcıları uygulama kapalıyken bu özellikten faydalanamayacak. Ön izlemeyi görebilmeleri için uygulamanın zaten açık olması gerekiyor. Diğer yandan kullanıcılar isterse bu özelliği kapatabilecek.

Google'ın basitlik üzerinden pazarlamaya çalışacağı Google Duo, Whatsapp'ın kısa mesaj dikeyine getirdiği inovasyonu getirmek için çok geç kaldı. Bununla birlikte kaliteli bağlantı sunma noktasında Google'ın bir avantaj sahibi olduğunu söyleyebiliriz. Zira Google zayıf bağlantı kalitesi olduğunda görüntü transferini durdurarak, iletişimin sesle devam etmesini sağlıyor.

Google Duo şimdilik Türkiye uygulama mağazalarından indirilemiyor artık indirilebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.