Antivirüs şirketi BullGuard, ev tipi güvenlik cihazı geliştiren Dojo Labs'ı satın aldı

Antivirüs şirketi BullGuard, ev tipi güvenlik cihazı geliştiren Dojo Labs'ı satın aldı

Son aylarda genelde Birleşik Krallık merkezli girişimlerin satın alındığına şahit olduk ama bu kez Londra merkezli antivirüs şirketi BullGuard, San Francisco'dan çıkan IoT girişimi Dojo-Labssatın alıyor.

Dojo Labs, İsrailli girişimcilerin kurduğu bir girişim ve ev ağınıza bağlı cihazların güvenliğini üstlenen Dojo adlı bir cihaz geliştiriyor. Ancak Dojo Labs oldukça yeni bir şirket ve ön sipariş veren müşteriler dahi halen Dojo'larına kavuşmuş değil. Girişimciler BullGuard'dan nasıl bir teklif aldı bilmiyoruz ama daha önce ertelenen sevkiyat zamanını bir kez daha uzatmak istemiyor.

BullGuard'ın mantıklı bir satın alma yaptığı ise sanırım oldukça net. Zira siber güvenlik ve nesnelerin internetini geleceğin en kritik iki dikeyi. 2002 yılında kurulan BullGuard'ın IoT alanına yatırım yaparak 'fidyeci hackerların klimanızı ele geçirmek isteyeceği bir gelecek için şimdiden yatırımını yapmış oluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=C2gIXinfy-A

İngiliz antivirüs şirketi Dojo'yu kendi bünyesine dahil ederek ve marka stratejisi üzerinde çalışarak Dojo'larını bekleyen sahiplerine mümkün olduğunca hızlı dönüş yapmak istiyor. BullGuard bu sayede evdeki internetten beslenen akıllı cihazların tamamı için güvenlik duvarı çekme hakkını eline alıyor. Tekil anlamda IoT ürünlerinin yeterli güvenliği sağlayıp sağlayamayacağı düşünüldüğünde de de Dojo gibi bir cihaza sahip olmak en azından bana oldukça mantıklı geliyor.

Bu alandaki yatırım, satın alma ve birleşmelerin gidecek artacağı kanaatindeyim ki geçtiğimiz ay Çek Cumhuriyeti'nin iki tanınan antivirüs şirketinden AVG, Avast'ı 1,3 milyar dolara satın alacağını açıklamıştı. AVG, nesnelerin interneti alanına yöneleceğinin de sinyallerini vermişti.

Sözün özü, Gartner'ın öngörülerine göre 2016 sonunda bilgi güvenliği ve hizmetlerinin 81,6 milyar dolarlık bir pazar olacağını paylaşalım ve yeni gelişmeleri izlemeye devam edelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.