Palantir, veri görselleştirme girişimi Silk'i satın aldı

Palantir, veri görselleştirme girişimi Silk'i satın aldı

Eski Paypal kurucularından Peter Thiel'in de kurucuları arasında olduğu Palantir, veri görselleştirme alanındaki önemli girişimlerden Silk.co'yu satın aldığını duyurdu.

2010 yılında kurulan Silk, veri görselleştirme alanında oldukça etkili araçlar sunan bir girişim. Sunduğu araçlarla elinizdeki veriyi kolay anlaşılır bir şekilde sunmanızı sağlıyor ve detaylı filtrelemeler yapmanızı sağlıyor. Palantir ise bildiğiniz gibi ABD istihbarat ajanslarına da hizmet veren son dönemin en önemli büyük veri girişimlerinden biri.

Silk ekibi Palantir'e katılarak daha büyük hedeflere koşabileceklerini söylüyor ve Silk'in hizmet vermeye devam edeceğini ekliyor. Yani Silk'teki mevcut veriler, grafikler korunacak ve ücretsiz olarak yeni görselleştirmeler oluşturulabilecek. Bununla beraber herhangi bir teknik destek veya müşteri desteği verilmeyecek. Ürüne yeni özellikler de eklenmeyecek.

Silk'in kurucusu Salar al Khafaji'in yaptığı açıklamalara göre isteyen kullanıcılar verilerini Silk'ten çıkarabilecek. Üyelerin kişisel bilgileri ise Palantir ile paylaşılmayacak. Silk ekibi Palantir'de daha büyük veri sorunlarını çözmek için çalışacak.

Satın alma konusunda finansal detay paylaşılmıyor ama Silk'in şimdiye kadar 3,66 milyon dolar yatırım almış, Palantir'in değeri ise 2015 sonunda 20 milyar doları geçmişti. Palantir, geçtiğimiz Şubat ayında da web sitelerinden veri çekmeyi kolaylaştıran Kimono Labs’ı satın almıştı. Mayıs ayında ise Twitter'ın ABD istihbarat ajanslarına sırtını dönmesi konusundaki tartışmayla gündeme gelmişti.

Palantir gibi tonlarca veriyle uğraşan bir girişim için bu satın almanın oldukça anlamlı olduğu ortada. Silk'in mevcut haliyle işe yarar olduğu da. Fakat gazetecilerden aktivistlere kadar farklı alanlardan kullanıcılara sahip olan Silk'in ne kadar yaşayacağı meçhul. Yerini yeni bir girişimin doldurup doldurmayacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.