Nintendo, NES'in klasik mini versiyonunu piyasaya sürecek

Nintendo, NES'in klasik mini versiyonunu piyasaya sürecek

İlk sürümü 1983 yılında çıkan Nintendo'nun oyun konsolu NES, uzun adıyla Nintendo Entertainment System nostaljik bir geri dönüşe imza atmaya hazırlanıyor. NES'in 11 Kasım 2016 tarihinde piyasaya sürmeye hazırlandığı konsol içerisinde klasik NES oyunlarını barındırıyor ve elbette eski büyük halinden eser yok. Gerçek sürümün ufaltılmış bir replikası olarak nostalji sevenlerin karşısına çıkacak olan Nintendo konsolu 60 dolar karşılığında ön siparişte satışa sunulmuş durumda.

Dünya genelinde on milyonlarca satmayı başaran NES, Nintendo'yu Nintendo yapan konsollardan birisi olarak biliniyor. Oyunların kartuş olarak geldiği ve televizyona bağlanan üçüncü nesil konsola iki joystick bağlabiliyordu. NES'in nostaljik klasik versiyonu ise elbette boyut olarak çok daha küçük, bu sefer joystickler USB port ile bağlanıyor, üstünde HDMI çıkışı da bulunan nostaljik mini konsol ekranlara da buradan bağlanıyor.

Daha önce belirttiğimiz gibi, NES'in mini konsolu içerisinde 30 adet oyun dahil olarak geliyor. Aşağıda tam listesini de görebileceğiniz oyunlar arasında NES'in en çok satan oyunlarından Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Metroid ve Castlevania gibi klasik serilerin ilk oyunları yer alıyor.

capture

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.