Türkiye, mobil reklamlara en çok tıklayan 40 Avrupa ülkesi arasında ilk sırada

Türkiye, mobil reklamlara en çok tıklayan 40 Avrupa ülkesi arasında ilk sırada

Mobil display reklamlar, masaüstündeki muadillerine göre daha fazla tık alıyor. RTB House'un Avrupa çapında yaptığı kişiselleştirilmiş yeniden hedefleme kampanyalarını baz alan araştırmasına göre, Türkiye mobil reklamların en çok tıklandığı ülke konumunda.

RTB House'un 40 ülkeyi kapsayan araştırması, mobil reklamların Avrupa çapında CTR oranı açısından masaüstünü geride bıraktığını ortaya koyuyor. Buna göre Avrupa’da masaüstü CTR ortalaması yüzde 0.73 iken akıllı telefon için bu oran yüzde 0.84, tablet içinse yüzde 0.87. Türkiye ise bu ortalamanın üzerinde bir performansa sahip. Türkiye’de masaüstü CTR ortalaması yüzde 1,01 olarak gerçekleşirken, akıllı telefonlarda oran yüzde 1.44 'e çıkıyor. Türkiye'deki tablet kullanıcılarının mobil CTR ortalaması ise yüzde 0.96.

RTB House, Türkiye'nin mobil reklamların tıklanma oranı açısından Avrupa ortalamasını geride bırakmasını Türkiye'nin genç nüfusu ve akıllı telefon  ve tablet penetrasyonundaki hızlı artışla açıklıyor. RTB House Türkiye Ülke Müdürü Okay Tuğ, “Tüm dünyada ve ülkemizde genç nesiller, internet üzerinden araştırmalarını yaparak satın alma işlemlerini fiziksel mağazalarda sonlandırma eğilimindeler. Bununla birlikte mağaza içinde anlık olarak fiyat karşılaştırması yapılması gibi internetin getirdiği avantajlar alışverişler sırasında ilgi çekiyor. Bu sebeple hem doğrudan hem de dolaylı satışlarda mobil reklamlar öne çıkıyor” diyor açıklamasında.

Mobil reklamların tık sayısı, reklamların performansıyla ilgili yalnızca bir metrik. Facebook başta olmak üzere dünyanın en büyük mobil reklam şirketlerinin bir süredir tık sayısından ziyade ilgiyi öne çıkardığını hatırlamak faydalı olabilir.

rtb house turkiye mobil reklam

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.