Google, bulut hizmetlerini güçlendirmek için Orbitera'yı satın aldı

Google, bulut hizmetlerini güçlendirmek için Orbitera'yı satın aldı

Google, bulut bilişim alanındaki satın almalarına bir yenisini daha ekledi. Bulut tabanlı pazaryeri hizmetleri sunan Orbitera.com'u satın aldığını duyurdu.

Bireysel bulut tabanlı depolamada gayet güçlü olan Google, kurumsal tarafta Amazon Web Services ve Microsoft Azure gibi rakiplerle mücadele etmeyi de elden bırakmıyor. Şimdiye dek 2 milyon dolar yatırım alan Orbitera da bu vizyona uygun bir satın alma. Resmi rakamlar açıklanmasa da gelen haberler Google'ın Orbitera için 100 milyon dolar ödediği ve bunun bir yetenek satın alması olduğu yönünde.

AWS deneyimli CEO

Firas Bushnaq ve Brian Singer tarafından kurulan Orbitera'nın CEO'su Marcin Kurc, eski bir Amazon Web Services çalışanı (3 yıl) ve bu durum satın almanın stratejik değerini artırıyor. Açıklanan rakamlara göre Orbitera'da şimdiye dek 60 bin işletme yığını işleme alınmış. Orbitera'dan hizmet alan şirketler arasında da Adobe ve Oracle gibi dev isimler bulunuyor.

Google, bu satın almayla hem Google Cloud Platform'daki hizmetlerini hem de Orbitera'nın müşterilerine çoklu-bulut hizmetlerinde yenilikler sunmayı hedefliyor. Orbitera'nın şimdilik kendi başına işlerini yürüteceği de açıklanıyor ki bu süre Google'ın Orbitera platformunu tam olarak kendi içine alacağı güne kadar devam edebilir.

İşletmelere dönük bulut tabanlı hizmet ve teknoloji rekabeti hiç şüphe yok ki bundan sonra da devam edecek. Bu alanda sadece teknolojik yeterliliğin değil, yetenek satın alması ve yetenek transferinin de önemli olduğu da bir o kadar net. Zira tüm bu yatırımların sonunda Apple gibi milyar dolarlık müşteriler kapabilme şansınız söz konusu...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.