Android'de ortaya çıkan yeni açık yüzünden 900 milyon cihaz risk altında

Android'de ortaya çıkan yeni açık yüzünden 900 milyon cihaz risk altında

Las Vegas'ta düzenlenen en ünlü güvenlik konferanslarından biri olan DEF CON 24'te Android tabanlı cihazlara dair çok önemli bir güvenlik açığı kamuoyuna duyuruldu. Check Point'in ortaya çıkardığı açığa göre piyasada bulunan yaklaşık 900 milyon Android tabanlı akıllı telefon ve tablet tehlikede.

QuadRooter ismi verilen güvenlik açığı aslında dört farklı açıktan oluşuyor. Bu güvenlik zaafiyetinin oluşmasının nedeni ise Qualcomm çipleri. Bilindiği gibi Qualcomm özellikle Android tabanlı akıllı telefon ve tablet pazarında yüzde 65'lik bir pazar payına sahip. Bu nedenle de QuadRooter'ın etkileyebileceği cihaz sayısı yaklaşık 900 milyon olarak açıklanmış. Şu andaki kötü senaryoda ise kullanıcıların zararsız gibi görünen virüslü yazılımları telefonlarına yükleyerek saldırganların kolayca hedefi olabilmesi. Uygulamanın yüklenmesinin ardından ise saldırganlar cihaza ''root'' erişim sağlayabiliyorlar.

Açıktan nasıl korunabilirim?

  • Sadece Google Play üzerinden uygulama indirmeniz zararlı bir APK yükleme ihtimalinizi oldukça düşürür
  • Yükleyeceğiniz uygulamadan iyice emin olun, istediği izinleri dikkatlice inceleyin. Eğer uygulamaya dair şüpheniz varsa yüklemeyin
  • Cihazınıza güncelleme geldiği anda hiç vakit kaybetmeden güncellemeyi yükleyin
  • Sadece güvendiğiniz kablosuz ağları kullanın

Tehlikede olan popüler cihazlardan bazıları

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.