Türkiye'nin partner ülke olacağı gamescom 2016 için sayılı günler kaldı

Türkiye'nin partner ülke olacağı gamescom 2016 için sayılı günler kaldı

Almanya'nın Köln kentinde her yıl düzenlenen ve Avrupa'nın en büyük oyun fuarlarından biri olan gamescom'da son hazırlıklar devam ediyor. Bildiğiniz gibi gamescom 2016'da bu yılın partner ülkesi Türkiye olacak. Fuara hem Türk oyuncuların hem de Türk oyun geliştiricilerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Gamescom 2016'da ilk kez partner ülke olarak yer almasına öncülük eden Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ve ODTÜ Teknokent ile birlikte, pek çok yerli oyun firması kendisini ve oyunlarını fuarda görücüye çıkarma fırsatını bulacak. Böylece Almanya'da düzenlenen fuarda Türkiye ve yerli yapım oyunlar dünya sahnesinde yer bulmuş olacak.

17 Ağustos - 21 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan oyun fuarında oldukça önemli oyunlar da duyurulacak. Geçtiğimiz yıl 345 binden fazla kişi tarafından ziyaret edilen oyun fuarının bu yıl da büyük ilgi görmesi bekleniyor.  Fuar son olarak bünyesine katılım gösterecek cosplay'ler için aldığı yasaklayıcı kararla gündeme gelmişti. Güvenlik sebebiyle silah ve benzeri mühimmat gibi öğeler barındıran kostümlerin kullanımını yasaklayan gamescom fuarında etrafta dolaşan ve oyun tanıtımını amaçlayan silahlı ve mühimmatlı (tabii ki replika ve oyuncak olduğunun altını çizelim) stand çalışanlarına rastlamak mümkün olmayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.