Intel, ısınma sorunu çözülemeyen akıllı saati Basis Peak'i toplatıyor

Intel, ısınma sorunu çözülemeyen akıllı saati Basis Peak'i toplatıyor

Akıllı saatlerin kitlesel bir teknoloji ürünü olmasını beklerken Intel'den çarpıcı bir açıklama geldi. ABD'li teknoloji devi, Basis Peak modelini ısınma sorunları nedeniyle toplatacağını ve derhal kullanımına son verilmesi gerektiğini duyurdu.

Mybasis.com sitesinde dört farklı dilde yayınlanan açıklamaya göre Intel, fiyatı 139 dolar ile 299 dolar arasında değişen Basis Peak akıllı saatindeki ısınma sorunlarını yazılım güncellemesiyle çözmeye çalışmış. Fakat bu konuda başarılı olamamış ve son çare olarak cihazları geri çağırmaya karar vermiş. Resmi aksesuarlarıyla birlikte yapılacak iadelere tam ücret iadesi yapılacağı da taahhüt edilmiş.

Basis, 2014'te satın alınmıştı

Intel, 2014 yılında Basis adlı bir şirketi satın almış ve Basis Peak, Intel satın almasından sonra piyasaya çıkan ilk akıllı saat olmuştu. Bu hamleyle Fitbit ve Jawbone gibi ürünlere ciddi rakip olan Intel, gelinen noktada ciddi bir yara almışa benziyor.

https://www.youtube.com/watch?v=sSjDcSzbk5A

Basis Peak sahiplerinin akıllı saatlerini kullanmayı derhal bırakmalarını isteyen Intel, 'güvenliğiniz bizim için en büyük önceliktir' diyor ve kullanıma devam edilmesi halinde deri yanık veya kabarma gibi etkiler olabileceğini söylüyor. Şu ana kadar raporlanan bu tür sorunların ise Basis Peak kullanıcılarının sadece binde 2'sinde rastlandığı paylaşılıyor.

Açıklamayı yapan Intel Yeni Teknoloji Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Josh Walden, kullanıcı verilerinin 31 Aralık 2016'ya kadar erişilebilir olduğunu ekliyor ve bu model için yeni bir güncelleme/destek olmayacağını hatırlatıyor.

Genelde otomobil üreticilerinin bu tür sorunlar yaşayabildiğini görürken yeni teknolojik ürünlerde bu tür bir hata görmek sanırım herkes için şaşırtıcı oldu. Bu sorunu Intel gibi dev bir şirketin çözememiş olması ise işin diğer bir şaşırtıcı yönü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.