Virgin Galactic test için operatör lisansını aldı

Virgin Galactic test için operatör lisansını aldı

Uzaya ticari uçuşlar gerçekleştirmek isteyen Virgin Galactic'in ilk SpaceShipTwo uzay aracı 2014 yılında bir kaza kırım geçirmişti. Üretilen ikinci SpaceShipTwo ise yeniden testlere başladı, yani uzay seyahatleri için çalışmalar kaldığı yerden devam ediyor. Şirket uzay hava sahasını kullanmak ve uçuş testleri yapmak için alması gereken operatör lisansını da FAA'den temin ettiğini duyurdu.

Lisans kaza sonrasında kazaya sebep olan açıkların kapatılmasının ardından verildi. Her ne kadar önceki kaza pilotaj hatasından kaynaklı olduğuna dair bir rapor olsa da, SpaceShipTwo hem tasarım hem güvenlik açısından önemli bir sınav daha vermiş oldu ve uçuş test programı böylece tekrar başladı.

Virgin Galactic yeni uçuşu ne zaman yapacak bilmiyoruz ancak üretilen ikinci SpaceShipTwo'nun yerdeki testleri hemen başladı. 'Taksi' yani motorlar çalışır haldeki bekleme pozisyonundaki yer testlerine başlayan aracı bir Range Rover çekiyor. Virgin Galactic ile Land Rover arasındaki ortaklıkla birlikte uzay aracını bir Range Rover Autobiography modelinin çekmesi ise ilginç bir görüntü oluşturmuş. California'da bulunan Mojave çölündeki hava üssünde yapılan testlerin görüntüleri ise Virgin Galactic'in resmi web sitesinden yayınlandı. Bakalım Virgin Galactic testlere hız verip, yolculu ticari uzay uçuşlarına ne zaman başlayacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.