Reklam engelleyen internet tarayıcısı Brave, 4.5 milyon dolar yatırım aldı

Reklam engelleyen internet tarayıcısı Brave, 4.5 milyon dolar yatırım aldı

En yeni internet tarayıcılarından Brave, diğer internet tarayıcılarının aksine reklam engelleme konusunda herhangi bir üçüncü parti eklentiye ihtiyaç duymamasıyla öne çıkıyor. Yani Brave kendi içinde reklamları engelleyen açık kaynak kodlu bir internet tarayıcısı projesi.

Firefox'u geliştiren Mozilla'nın eski CEO'su Brendan Eich'in kurucu ortaklığında kurulan Brave Software adlı girişim, şirket ile kendi adını taşıyan Brave adlı internet tarayıcısı için önemli bir tohum yatırım daha almayı başardı. Aralarında Founders Fund's FF Angel, Propel Venture Partners, Pantera Capital, Foundation Capital ve Digital Currency Group'un da bulunduğu yatırımcılar bugüne dek girişime 7 milyon dolar para yatırdı. Brave'in son kapadığı turda aldığı yatırım miktarı ise 4.5 milyon doları buldu.

Yakın gelecekte büyük bir atak beklediğimiz internet tarayıcısı Brave, oldukça rekabetçi olan bu pazardan ne kadar pay kapabilecek bilinmez ancak Brave, sadece reklamları bile engelleyerek daha hızlı bir internet deneyimi sunduğu iddiasında. Bunun yanı sıra, güvenlikten de ödün verilmemiş ve script'leri de bloklayabilen, temiz bir internet deneyimi için her şey yapılmış.

Brave'in bir diğer özelliği ise sanal para birimlerine yakınlığı. Brave internet tarayıcısı aracılığıyla Bitcoin ile mikro ödemelerin yapılması internet tarayıcısı aracılığıyla yapılabiliyor. Şirket, bu alanda BitGo ve Coinbase ile ortaklığa giderek bitcoin cüzdanlarının internet tarayıcısına tanımlanabilmesine yardımcı oluyor. Brave Windows, macOS ve Linux işletim sistemlerinde çalışmasının yanı sıra, mobilde ise Android ve iOS uygulamaları ile yayında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.