Porsche elektrikli otomobil projesi Mission E için çalışan sayısını artırıyor

Porsche elektrikli otomobil projesi Mission E için çalışan sayısını artırıyor

Alman otomobil üreticisi Porsche, Mission E adlı elektrikli spor otomobili projesi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Çalışmaları hızlandırmak adına 400 kişiyi işe alacağını duyuran Porsche, elektrikli otomobil konusunda Tesla ve diğer rakipleriyle arasında oluşan farkı kapatmaya çalışacak.

Bugün Mission E için ter döken Porsche çalışanı sayısı 1000 civarında. Yenilerle birlikte tam bin 400 kişilik bir ekip Porsche'nin yeni elektriklisi için çalışacak. Hazırlanan rapora göre yeni istihdam 100 IT uzmanını, 50 yaratıcı personeli ve diğer pozisyonları kapsıyor. Kısacası Porsche hem teknoloji hem de tasarım konusunda projeye daha detaylı eğilmeye başlıyor gibi gözüküyor.

Porsche'nin 2020 yılına kadar tüm geliştirmelerini tamamlayıp yollara sürmeyi hedeflediği tamamen elektrikli otomobili Mission E'de vites yükselteceği şimdiden belli. Bunun önceki sinyalleri de Porsche'nin fabrikalarındaki yeni yatırım kararları alındığı biliniyor. Böylece milyar doların telaffuz edildiği yeni yatırımlarla Mission E için üretim bantları oluşturulacak ve Porsche'nin elektrikli otomobili 2020 yılında yollarda rastlayabileceğimiz bir otomobile dönüşecek.

https://www.youtube.com/watch?v=HdYg2EPMKiI

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.